Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε παιδιά που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Τουρκία


«Πρέπει να είστε όλοι περήφανοι διότι κάνατε την Κύπρο μας περήφανη»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Σχολικού Αθλητισμού στην Τραπεζούντα κερδίζοντας τέσσερα χρυσά, τέσσερα αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια, αλλά και τα παιδιά που βρίσκονταν στην πρώτη οκτάδα αθλητών στα αγωνίσματά τους. 
Μιλώντας στα παιδιά, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την περηφάνιά του για τα παιδιά και τις επιτυχίες τους. 
Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εκφράζοντας τα αισθήματα της Πολιτείας και της κυπριακής κοινωνίας, θέλω να πω ότι αν υπάρχουν κάποιοι που αισθάνθηκαν την τιμή αυτοί είμαστε εμείς χάρη σε εσάς. Για αυτό, σας συγχαίρω θερμά. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτω από τις συνθήκες που αγωνιστήκατε την ώρα που κάποιοι αγωνιούσαν για την τύχη σας, κάποιοι που υπέβαλλαν ότι θα έπρεπε να επιστρέψετε, μέσα από την εισήγηση των υπευθύνων και την έγκριση του Υπουργού, παραμείνατε αγωνιστήκατε και μας κάνατε πραγματικά περήφανους. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ανταγωνιστήκατε με σχολεία 30 τόσων χωρών, μπορεί κάποιος να υπολογίσει το μέγεθος της επιτυχίας. 
Δικαιώνεται και μια άλλη θέση της Κυβέρνησης μέσα από το Υπουργείο Παιδείας, για την εφαρμογή του Αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου, για τη συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεων, για τα προγράμματα, ώστε να αναβαθμιστεί αυτός ο θεσμός. Αυτά δικαιώνουν όσους επένδυσαν σε αυτήν την πάρα πολύ σημαντική ιδέα και κατά αυτόν τον τρόπο να γίνουν τα φυτώρια για τους πρωταθλητές μας. 
Πρέπει να είστε όλοι περήφανοι διότι κάνατε την Κύπρο μας περήφανη και αυτό έχει μεγάλη σημασία κάτω από τις δοσμένες συνθήκες της απειλής του πραξικοπήματος, την αβεβαιότητα, την αγωνία, την ανησυχία για το πώς θα εξελισσόταν ή κατά πόσο θα ήσασταν ασφαλείς, κάτι που είναι ένα από τα σημαντικότερα προαπαιτούμενα. 
Ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό το έργο των αθλητών, των γυμναστών, των προπονητών, των συνοδών, και θέλω θερμότατα να σας συγχαρώ. 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, η Πολιτεία ευρύτερα, συγκαταλέγεται μια σειρά από έργα που αφορούν τον αθλητισμό, όπως είναι η ανέγερση αιθουσών πολλαπλής χρήσεως σε επτά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο –εκτός εκείνων που συντηρούνται-, συνολικής δαπάνης 2,5 εκ. ευρώ, όπως στην Αυγόρου, την Ορόκλινη, την Ξυλοτύμπου, στο Παραλίμνι, το Δάλι και τα Πολεμίδια, η αναβάθμιση των χώρων του Λανιτείου Γυμνασίου και η ανέγερση δημοτικού σταδίου στην Σωτήρα. Συνεπώς, βλέπω ότι αυτό που κάνετε δείχνει ότι οι πολιτικές που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται από το Υπουργείο έχουν ανταπόκριση. 
Πήρα το μήνυμα ότι στο Λύκειο του Αποστόλου Βαρνάβα, στο οποίο γυμνάζονται δύο παγκοσμιονίκες που βρίσκονται ανάμεσα μας σήμερα, δεν υπήρχε κλιματισμός και ύστερα από συνεννόηση με τον Υπουργό είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι θα εγκατασταθεί κλιματισμός. Αυτά είναι υποχρέωση της Πολιτείας». 
Μιλώντας στη συνάντηση, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής κα Κάλλη Χατζηιωσήφ ανέφερε ότι, παρά το γεγονός πως η Γυμνασιάδα έλαβε χώρα τη χρονική περίοδο όπου έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία, τα παιδιά παρέμειναν προσηλωμένα στους αθλητικούς τους στόχους. 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητικές πλακέτες προς τους αθλητές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ελάχιστο, συμβολικό αντίδωρο της προσφοράς τους. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










221