Οι άριστοι της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο Λουξεμβούργο


  Μετά από πρόσκληση του δικαστή, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Γιώργου Αρέστη, οι αριστεύσαντες φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μαρία Πόρακου, Σωτηρούλα Ανδρέου, Ανδρέας Λαός, Γεράσιμος Μανέντης και Μιχάλης Μιχαήλ επισκέφτηκαν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε παρουσίαση και ξενάγηση στο Δικαστήριο, αλλά και σεμινάρια και διαλέξεις σχετικά με τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες του Δικαστηρίου. Οι αριστούχοι της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρακολούθησαν ακρόαση υπόθεσης και  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα τμήματα όπως τη Βιβλιοθήκη, το τμήμα Έρευνας και Τεκμηρίωσης και το τμήμα Μετάφρασης του δικαστηρίου. Ενημερώθηκαν,επίσης, για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας του κάθε τμήματος από το προσωπικό που τα στελεχώνει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώρισαν δικαστές του Δικαστηρίου και ανώτερους λειτουργούς. Ανάμεσα σ’ αυτούς, τον κύπριο δικαστή κ. Γιώργο Αρέστη και τον Ελλαδίτη πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσηςκ. Βασίλειο Σκουρή. Με τους δύο πιο πάνω είχαν κατ’ ιδίαν  συναντήσεις στα γραφεία τους, και στη συνέχεια γευμάτισαν μαζί τους.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, οι αριστούχοι της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μίλησαν για μια μοναδική εμπειρία αφού είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά το δικαστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα γνώρισαν και ξεναγήθηκαν στο πανέμορφο Λουξεμβούργο
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


181