Οι Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Μια Επισκόπηση των Εθνικών Τεστ στην Ευρώπη – 2014-15


Οι Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:  Μια Επισκόπηση των Εθνικών Τεστ στην Ευρώπη – 2014-15 Εδώ και πόσα χρόνια υπάρχουν εθνικά τεστ στις ξένες γλώσσες στα σχολεία; Ποιους σκοπούς εξυπηρετούν; Σε πόσες γλώσσες μπορούν να γίνουν τα τεστ; Ποιες γλώσσες και δεξιότητες εξετάζονται πιο συχνά;

Η παρούσα έκθεση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ πραγματεύεται αυτά τα ερωτήματα, παρέχοντας μια συγκριτική επισκόπηση των εθνικών τεστ στην Ευρώπη και αξιολογώντας τις γλωσσικές ικανότητες των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ανάλυση καλύπτει πτυχές όπως την αυξανόμενη σημασία των εθνικών τεστ στις γλώσσες, τους στόχους των τεστ, τις δεξιότητες που εξετάζονται, καθώς και τα μέσα που αναπτύχθηκαν από τις χώρες, με στόχο τη διασφάλιση της συνεπούς και αξιόπιστης διαδικασίας βαθμολόγησης, και την επιρροή του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς στις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) για τα εθνικά τεστ.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Τουρκία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Το έτος αναφοράς είναι το 2014/15.

Έκθεση: Οι Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:  Μια Επισκόπηση των Εθνικών Τεστ στην Ευρώπη – 2014/15




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










116