Οι Γονείς Κερύνειας στηρίζουν τον Κενεβέζο για το στόχο «Γνωρίζω-Δεν Ξεχνώ-Διεκδικώ»


Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης  επαρχίας Κερύνειας με ανακοίνωσή της εύχεται σε όλους τους μαθητές, καθηγητές και Διευθυντές των σχολείων καλή και δημιουργική σχολική χρονιά  μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και συναντίληψης όλων των εμπλεκομένων φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συνεχίζοντας η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Τέσσερεις και πλέον χιλιάδες Κερυνειώτες μαθητές δεύτερης και τρίτης γενιάς φοιτούν σήμερα διασκορπισμένοι σε όλα τα σχολεία της  ελεύθερης Κύπρου στερούμενοι  για άλλη μια χρονιά του ανθρώπινου δικαιώματος τους να φοιτήσουν και  να μορφωθούν στα  Γυμνάσια και τα Λύκεια της κατεχόμενης γης τους της  επαρχίας της Κερύνειας. Στα Ελληνικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κερύνειας, της Λαπήθου και του Αγίου Αμβροσίου δεν θα ακούγονται ούτε και φέτος Ελληνικές φωνές και οι Κερυνειώτες μαθητές δεν θα  έχουν την δυνατότητα της κοινής μόρφωσης μαζί με τους άλλους Κερυνειώτες συμμαθητές τους κι ούτε θα συνειδητοποιήσουν το «κοινόν»  της καταγωγής τους, της ιστορικής και πολιτισμικής  ταυτότητας τους μέσα στην σχολική κοινότητα. τους.

Γι αυτό και ως Κερυνειώτες γονείς συγχαίρουμε και στηρίζουμε τον νυν Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο, που έθεσε ως ένα από τους υπό έμφαση στόχους του Υπουργείου του για την φετινή χρονιά το «ΓΝΩΡΙΖΩ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΩ» . Δηλώνουμε ότι συμφωνούμε  με το σκεπτικό υιοθέτησης αυτού του στόχου καθώς και με τις πιο κάτω παραμέτρους αυτού του στόχου του,  που είναι:

(α) Γνωρίζω τον τόπο μου

(β)Δεν ξεχνώ την κατεχόμενη γη μου

(γ) Διεκδικώ την απελευθέρωση της πατρίδας μου.

Επίσης δηλώνουμε ότι συμφωνούμε και με την διαθεματική προώθηση και για τα μέσα επίτευξης αυτού του στόχου όπως αναφέρονται στην Σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου και παρακαλούμε τόσο τις Διευθύνσεις  όσο και τους καθηγητές και τους μαθητές να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν επιτυχώς αυτό τον στόχο του Υπουργείου τους. Εμείς ως οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας Κερύνειας δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επιτυχία αυτού του στόχου. Γιατί γνωρίζουμε πως  «Αν κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται».

Νέοι που δεν γνωρίζουν την γεωγραφία και την ιστορία του τόπου τους,  είναι σαν ένα δέντρο χωρίς ρίζες που ούτε θα ανθίσει ούτε θα καρποφορήσει και θα σωριαστεί κάτω στο πρώτο άνεμο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176