Οι νικήτριες ομάδες της 4ης Παγκύπριας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Πραγματοποιήθηκε, στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Λατσιών «Σωτήρης Μέσσιος,» το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 09:30, ο τελικός διαγωνισμός της Τέταρτης Παγκύπριας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο ετήσιος αυτός θεσμός αποτελεί προκριματικό διαγωνισμό για την επιλογή των ομάδων που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad TM).

Η Τέταρτη Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είχε ως συν-διοργανωτές τη Διερευνητική Μάθηση A.E. (www.why.gr), τον W.R.O.CyprusTM και το Δήμο Λατσιών και διάφορα οργανωμένα σύνολά του. Στην οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τη Δημοτική, τη Μέση και την Τεχνική Εκπαίδευση. Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) στηρίζει το Διαγωνισμό και είναι ο επίσημος χορηγός του.

Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού άρχισαν ήδη την προετοιμασία τους για να αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO2016/INDIA (World Robot OlympiadTM), που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία από τις 25-27 Νοεμβρίου 2016.

Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού και οι προπονητές τους ήταν ανά κατηγορία οι ακόλουθες:

Κανονική Κατηγορία Δημοτικού:

Πρώτη Θέση: Η ομάδα Lego Killers με τους μαθητές Μιχάλη Κουρουκλάρη και Χρήστο Λιακόπουλο από το εκπαιδευτικό κέντρο Επίτευγμα, με προπονητή τον κ. Πέτρο Παπαϊωάννου.

Δεύτερη θέση:Η ομάδα Dominators με τους μαθητές Σόλωνα Μάτση, Χάρη Χριστοφόρου και Στέφανο Ζορπά, από το εκπαιδευτικό κέντρο Cybernet Μακεδονίτισσας, με προπονήτρια την κ. Έρια Μακρίδου

Τρίτη θέση: Τρίτη θέση: Η ομάδα Μικροί Εξερευνητές με τους μαθητές Μιχάλη Ολύμπιο, Κωνσταντίνο Λαμπρίδη και Παναγιώτη Ολύμπιο  από το Σωματείο "ΜΙΧΑΗΛ ΟΛΥΜΠΙΟΣ" Ιδαλίου, με προπονητή τον κ. Χαρίτο Ολύμπιο.

Κανονική Κατηγορία Γυμνασίου:

Πρώτη Θέση: Η ομάδα First Order με τους μαθητές Πέτρο Κοίταζο, Μάριο Λοϊζίδη και Ανδρέα Θεοχάρους από τα Εκπαιδευτήρια Ξένιον, με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Μιχαήλ.

Κανονική Κατηγορία Λυκείου:

Πρώτη Θέση: Η ομάδα Robodox με τους μαθητές Ορέστη Σκουτέλλα και Ανδρέα Κούρρη από το εκπαιδευτικό κέντρο Επίτευγμα, με προπονητή τον κ. Περικλή Cheng.

Δεύτερη θέση:Η ομάδα Robo Sapiens με τους μαθητές Alexandros Vinarskis, JulianEngel και

Μάρκο Σαββίδη, από τη Σχολή Pascal Λεμεσού με προπονητή τον κ. Πανίκο Κωνσταντίνου.

Τρίτη θέση: Η ομάδα PROBOTS με τους μαθητές Γεώργιο Ιωάννου, Χριστόδουλο Νικηφόρου

και Θεόδωρο Ιωάννου, από το από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με προπονητή τον κ. Περικλή Cheng.

Αναβαθμισμένη Κατηγορία Πανεπιστημίου/κολλεγίου (Bowling):

Πρώτη Θέση: Η ομάδα ASIMOV2 με τους φοιτητές Alexander Fominykh, Μιχάλη  Χριστοδούλου και Majd Qumseya από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με προπονητή τον κ. Περικλή Cheng.

Ανοικτή κατηγορία Γυμνασίου:

Πρώτη Θέση: Η ομάδα CYPRUS_EV3ERSμε τους μαθητές Δαίδαλο Κυπρή και Μάριο Χριστοφόρου από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με προπονήτρια την κ. Έρια Μακρίδου.

Δεύτερη Θέση: Η ομάδα SMILEBOTS με τους μαθητές Μαίριλυν Σταύρου, Νεόφυτο Χρίστου και Μάριο Ψωμά από το εκπαιδευτικό Κέντρο Επίτευγμα, με προπονήτη τον κ. Περικλή Cheng.

Σημείωση: Οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία και οι δυο ομάδες της ανοικτής κατηγορίας θα αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO2016/INDIA (World Robot OlympiadTM), που θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία από τις 25-27 Νοεμβρίου 2016

Για την Οργανωτική Επιτροπή.

Νίκος Βαλανίδης

(Εθνικός Αντιπρόσωπος του W.R.O.TM(World Robot Olympiad)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180