Η Νέα Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωση της αναφέρει:
«Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Επειδή τα ψεύδη που διαδίδονται εις βάρος μας από τις Κινήσεις Προοδευτική, ΔΗΚΙ και Νέα Πνοή ξεπερνούν πλέον κάθε όριο προκειμένου να πλήξουν διά της λασπολογίας τη Νέα Κίνηση, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον Κλάδο για τις πραγματικές θέσεις μας και για τις ενέργειές μας στη ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να διαφανούν ξεκάθαρα ποια είναι τα κίνητρα εκείνων που επιχειρούν να διασύρουν την Νέα Κίνηση, και τα στελέχη της.
Ένα από τα σόβαρα θέματα που απασχόλησαν τους τελευταίους μήνες και συνεχίζει να απασχολεί τον Κλάδο, όπως φυσικά και τη Γραμματεία και το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ είναι η πρόταση του ΥΠΠ για το Νέο Σχέδιο Αξιολόγης. Ενόψει εκλογών και προκειμένου να κερδίσουν ψήφους παραποιώντας την αλήθεια, κάποιοι συνδικαλιστές των εν λόγω Κινήσεων (Προοδευτική, ΔΗΚΙ, Νέα Πνοή) διαδίδουν στις σχολικές μονάδες και δημοσιεύουν κείμενα στα οποία «μας καταγγέλλουν» ότι δήθεν έχουμε αποδεχτεί και υποστηρίξει την πρόταση του ΥΠΠ!!! Ουδέν αναληθέστερον. Προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας:
(Α) Επαναδημοσιεύουμε τις θέσεις της Νέα Κίνησης Καθηγητών.
(Β) Παραπέμπουμε στην ομόφωνη απόφαση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για απόρριψη της πρότασης του ΥΠΠ ημερομηνίας 6/2/2017 και επαναδημοσιεύουμε πιο κάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε ομόφωνα η ΟΕΛΜΕΚ και
(Α) Θέσεις της Νέας Κίνησης Καθηγητών για το ΝΣΑ
Η Νέα Κίνηση, δεν αποδέχεται την πρόταση που κατέθεσε το ΥΠΠ για Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης, την οποία και έχει απορρίψει στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ.
Θεωρούμε ότι η πρόταση του ΥΠΠ, έστω κι αν περιλαμβάνει κάποια θετικά στοιχεία (σύσταση δευτεροβάθμιου οργάνου εξέτασης ενστάσεων, εμπλοκή του Διευθυντή στην αξιολόγηση, έγκαιρη αξιολόγηση για σκοπούς ανατροφοδότησης, ανατροφοδότηση για σκοπούς βελτίωσης) στο σύνολό της παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα.
Απορρίπτουμε την πρόταση
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, η Νέα Κίνηση δεν αποδέχτηκε να μπει στη συζήτηση της συγκεκριμένης πρότασης του ΥΠΠ και τοποθετήθηκε εναντίον της πρότασης αυτής στο ΚΔΣ και τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε, όπως προαναφέρθηκε, η πρόταση του ΥΠΠ απορρίφθηκε ομόφωνα.
Παράλληλα, ζητήσαμε και ζητούμε από το ΥΠΠ να προχωρήσει άμεσα με τις διαδικασίες για σύσταση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Εξέτασης των ενστάσεων των συναδέλφων, γιατί επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η παράλογη διαδικασία οι επιθεωρητές που αξιολογούν να απαντούν (και να απορρίπτουν) τις ενστάσεις, προσβάλλοντας ουσιαστικά για δεύτερη φορά την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.
Ζητούμε από το ΥΠΠ να μπούμε σε συζήτηση για άμεσες βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος, ενώ παράλληλα να ξεκινήσει μια διαδικασία για διαμόρφωση (με τη συμμετοχή της ΟΕΛΜΕΚ) ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού σχεδίου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, που θα σέβεται την προσωπικότητα και τις γνώσεις των Εκπαιδευτικών, θα αναγνωρίζει την αξία και την προσφορά τους, θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και θα ενθαρρύνει την αυτοβελτίωση και την επιμόρφωση.
(Β) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΕΛΜΕΚ ημερομηνίας 6/2/2017 (ομόφωνη)
Αναφορικά με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού και του Εκπαιδευτικού Έργου, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει τα ακόλουθα:
Βάσει των πιο πάνω, είναι ηλίου φαεινότερο γιατί κάποιοι επίδοξοι «ηγέτες» της ΟΕΛΜΕΚ (των Κινήσεων Νέα Πνοή, ΔΗΚΙ και Προοδευτική) διαστρεβλώνουν την αλήθεια και διαδίδουν ότι δήθεν η Νέα Κίνηση αποδέχτηκε το ΝΣΑ, για να μας συκοφαντήσουν στους συναδέλφους μας – όπως εξάλλου πράττουν και με πολλά άλλα θέματα, επιδεικνύοντας συστηματικά αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά, εις βάρος ουσιαστικά της ίδιας της Οργάνωσης».