Οικολόγοι: Άφησαν ξεκρέμαστους και άνεργους τους απόφοιτους του Δασικού Κολλεγίου


Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στις οικογένειες των επτά αποφοίτων του Δασικού Κολλεγίου, όταν τους ανακοινώθηκε μία βδομάδα πριν την αποφοίτηση τους ότι δεν πρόκειται να εργοδοτηθούν στο Τμήμα Δασών, όπως συμβαίνει για εξήντα χρόνια τώρα.

Ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας κ. Κουγιάλης καταλήφθηκε εξ’ απήνης όταν βρέθηκε ενώπιων των διαμαρτυριών των αποφοίτων, των οικογενειών τους και του κοινού, στη χθεσινή τελετή της αποφοίτησης των νέων δασονόμων στον Πρόδρομο. Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αποφάσισε αυθαίρετα να παγώσει το κονδύλι που ενέκρινε η Βουλή για την πρόσληψη των αποφοίτων του Δασικού Κολλεγίου, προφασιζόμενο ότι υπάρχει γενική απαγόρευση προσλήψεων. Όμως τα παιδιά αυτά, έχουν με την είσοδο τους εξασφαλισμένη την πρόσληψη στο Τμήμα Δασών (όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς). Άρα η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών κρίνεται ως εξαιρετικά αψυχολόγητη και ενδεχομένως παράνομη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εργοδοτήσει αμέσως τους επτά απόφοιτους του Δασικού Κολλεγίου. Άλλωστε το Τμήμα Δασών έχει αποψιλωθεί από τις πολλές πρόωρες αποχωρήσεις και το πάγωμα πολλών θέσεων, που ήταν έτοιμες να πληρωθούν λίγο πριν την υπογραφή του μνημονίου. Η έλλειψη προσωπικού στο Τμήμα Δασών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το δασικό και φυσικό περιβάλλον, ενώ μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες για «πράσινη ανάπτυξη».

 Οι Οικολόγοι καλούν επίσης την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση για κλείσιμο του Δασικού Κολλεγίου. Θεωρούμε μεγάλο λάθος την εξαφάνιση της βαθμίδας του ειδικά εκπαιδευμένου τεχνικού των Δασών, δηλαδή του δασονόμου. Καταλήγοντας σημειώνουν: "Ας μην επαναληφθεί το λάθος που σήμερα πληρώνει η Κυπριακή οικονομία, με το κλείσιμο του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1031