Oλοκληρώνεται ο σχεδιασμός για αποπαγοποίηση και πλήρωση θέσεων στην εκπαίδευση


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση

Με σημερινή απόφασή του το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης 420 θέσεων Πρώτου Διορισμού στις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις.

Όλες οι θέσεις είναι θέσεις εισδοχής και δημιουργήθηκαν με τον Προϋπολογισμό του 2017 για τον ίδιο λόγο:

α) δημιουργήθηκαν με τον Προϋπολογισμό του 2016, εξαιρέθηκαν από την αναστολή πλήρωσης θέσεων και πληρώθηκαν ακόμη 348 θέσεις εισδοχής και

β)εξαιρέθηκαν από την αναστολή πλήρωσης θέσεων και πληρώθηκαν ή βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης ακόμη 797 θέσεις εισδοχής που ήταν κενές ή κενώθηκαν για οποιονδήποτε λόγο από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τονΑύγουστο του 2017.Με την αποπαγοποίηση και πλήρωση των 420 θέσεων ο σχεδιασμός αυτός ολοκληρώνεται. Οι 420 θέσεις θα πληρωθούν με ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου2017, δηλαδή με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, 2017-2018.

  Με την πλήρωση των θέσεων αυτών ολοκληρώνεται η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για διορισμό αριθμού εκπαιδευτικών σε μόνιμη βάση, κατά την περίοδο 2015 2017, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση και διασφαλίζεται η έγκαιρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων για την επόμενη σχολική χρονιά (2017–2018), συνεκτιμώντας ότι για τον ίδιο λόγο έχει τροποποιηθεί τον Απρίλιο του 2016ηΕκπαιδευτική Νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται η έναρξη των διαδικασιών πλήρωσης των θέσεων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία12αντί 9 μήνες πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Από την πλήρωση των 420 θέσεων εισδοχής δεν προκύπτει πρόσθετο κόστος, δεδομένου ότι έναντί τους, υπηρετούν ήδη έκτακτοι Εκπαιδευτικοί, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες στελέχωσης των σχολικών μονάδων την τρέχουσα σχολική χρονιά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180