ΟΛΤΕΚ: Η πολιτεία να λάβει μέτρα για εξάλειψη της βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία


Το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σε χθεσινή συνεδρία του αφού ενημερώθηκε για το σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών της Τεχνικής Σχολής Αγ. Λαζάρου Λάρνακας το οποίο συνέβη την Τετάρτη 18/2/2015, δηλώνει τα πιο κάτω:

«Εκφράζει τη συμπάθειά του προς το μαθητή που τραυματίστηκε μετά από την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι και την συμπαράστασή του προς την οικογένειά του. 

Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό και κάθε μορφή βίας που μπορεί να συμβαίνει στις σχολικές μονάδες απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.

Το πιο πάνω συμβάν φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα της βίας και της παραβατικότητας εντός των σχολικών χώρων καθώς και το σοβαρό θέμα της ανασφάλειας που βιώνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί, κάτι που η Οργάνωσή μας έθεσε πολλές φορές προς τους αρμοδίους φορείς. 

Το ΚΔΣ καλεί για άλλη μια φορά την Πολιτεία (ΥΠΠ, Βουλή, Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, κτλ) να προχωρήσει επιτέλους στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην εξάλειψη αυτών των θλιβερών συμβάντων από τους σχολικούς χώρους και θα καταστήσει τις σχολικές μονάδες χώρους συνεργασίας, αρμονικής συνύπαρξης και σε ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης.

Τέλος το ΚΔΣ εκφράζει την συμπαράστασή του προς τη Διεύθυνση και το Καθηγητικό Σύλλογο της Τεχνικής Σχολής Αγ. Λαζάρου Λάρνακας και δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο εκείνα τα μέτρα που θα ληφθούν προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον και στην καλλιέργεια κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας εντός του σχολείου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177