ΟΛΤΕΚ: Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για εφάπαξ και αποκοπές


 Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι σε σημερινή της συνεδρία εξέφρασε την έντονη αντίδραση και αγανάκτησή της στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργιάδη και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, αναφορικά με την πρόθεση για μονιμοποίηση των αποκοπών που έχουν γίνει στο κρατικό μισθολόγιο και για τη φορολόγηση του εφάπαξ.

«Για μια ακόμα φορά τροχιοδρομούνται διαδικασίες για λήψη αποφάσεων χωρίς κοινωνικό διάλογο, παραγνωρίζοντας όσα η κυβέρνηση έλεγε τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.  Μοναδικός στόχος η ικανοποίηση της Τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου που βρήκε στο πρόσωπο της κυβέρνησης τον ιδανικό εκφραστή των συμφερόντων του.

Η κυβέρνηση θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο τομέα έχουν ήδη συνεισφέρει πολλά και δεν αποδέχονται να είναι μόνιμα στο στόχαστρο.  Τα οποιαδήποτε μέτρα που πλήττουν μονομερώς για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Η ΟΛΤΕΚ καλεί όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Δημόσιου Τομέα σε πανσυνδικαλιστική σύσκεψη, οι αποφάσεις της οποίας να μεταφερθούν άμεσα στον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191