Οργή στο ΑΚΕΛ κατά Κενεβέζου για επικριτικό χαιρετισμό στο σεμινάριο του κόμματος για την Παιδεία


Την οργή ηγετικών και απλών στελεχών του ΑΚΕΛ προκάλεσε ο σημερινός χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου στο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη δημοσιογραφική Εστία, με θέμα, ««Οικονομία και Παιδεία Τρόικα, Μνημόνιο και η αντιμετώπιση της κρίσης».

Συγκεκριμένα:

Στο χαιρετισμό του, που διαβάστηκε από ανώτερο λειτουργό του ΥΠΠ ο κ. Κενεβέζος  επιτέθηκε κατά του ΑΚΕΛ επιρρίπτοντας του, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου. Ο υπουργός Παιδείας  κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για συνεχή αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα. Παραθέτουμε μερικά από τα σημεία του χαιρετισμού:   

*Παρατηρήθηκε πρωτοφανής αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα που οδήγησαν τον τόπο σε οικονομικό αδιέξοδο.

*Θα ήταν ευχής έργον εάν επιδεικνυόταν η ίδια σπουδή και εγρήγορση που επιδεικνύεται σήμερα, όταν οι προειδοποιήσεις για τους επερχόμενους κινδύνους έρχονταν από παντού, όταν αρχίσαμε να βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και όταν υπήρχαν περιθώρια καλύτερης διαχείρισής της.

*Αντ’ αυτού κωφεύοντας στα σήματα κινδύνου που εκπέμπονταν από παντού για την επερχομένη κατάσταση, τόσο από το εξωτερικό και δη από το εσωτερικό, επιδείχτηκε πρωτοφανής αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα και αφού οδηγήθηκε ο τόπος σε οικονομικό αδιέξοδο, προσκλήθηκε η Τρόικα και το ΔΝΤ, για να επιληφθούν της κατάστασης.

 *Ο τόπος τώρα, και ειδικότερα η παιδεία, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών μας.

*Αναμένουμε τη συνεργασία όλων μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και λαϊκισμούς.

Η πρώτη αντίδραση προήλθε από το ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού ο οποίος απαντώντας είπε ότι τα κυριότερα προβλήματα προήλθαν από τον τραπεζικό τομέα και ότι όλοι ευρωπαίοι μιλούσαν τότε για τον τραπεζικό τομέα. Και πρόσθεσε: όταν ένας υπουργός τοποθετείται επί τέτοιων θεμάτων πρέπει να θυμάται.

Ακολούθως στελέχη ζήτησαν να δοθεί απάντηση στον υπουργός Παιδείας για την προκλητικό όπως τον χαρακτήρισαν χαιρετισμό του    κάτι που δεν έγινε: Ωστόσο, ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής  του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας τη πρώτη φορά που συναντηθήκαμε,  μας είπε περίπου ότι «εσείς δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε»  και τη δεύτερη φορά ότι «εσείς τα κάνατε και ότι έχετε αντιπολιτευτικό παραλήρημα».  Καταλήγοντας ο κ. Χριστοφίδης  είπε ότι «αυτή η συμπεριφορά εκθέτει τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος πρέπει να ξέρει ότι η υπομονή μας, δεν είναι ανεξάντλητη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










193