Οργιώδες παρασκήνιο για την επιλογή Προέδρου και Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ


Οργιώδες παρασκήνιο διαδραματίζεται ενόψει της σημερινής συνεδρίας της Συγκλήτου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία θα επιλέξει και θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Η συνεδρία της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ θ’ αρχίσει στις 10 και τα μέλη του Σώματος γνωρίζουν τα ονόματα των ενδιαφερομένων.

Μέχρι στιγμής τα κυριότερα ονόματα που θα τεθούν για επιλογή είναι τρία:

Ινώ Χατζηπαύλου: Την έχει ήδη προτείνει η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού στην επιστολή της που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 28 Δεκεμβρίου. Η Ινώ Χατζηπαύλου έχει διατελέσει μέλος του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ιδεολογικά ανήκει στο χώρος της ευρύτερης δεξιάς (ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ). Είναι σύζυγος του πρώην δημάρχου Λεμεσού Αντώνη Χατζηπαύλου.

Χάρης Πουαγκαρέ:  Έχει εκδηλώσει παρασκηνιακά το ενδιαφέρον του. Είναι Πολιτικός Μηχανικός με σπουδές στα Οικονομικά και κατέχει θέση Γενικού Διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου. Ανήκει στο χώρο της δεξιάς.

 Πανίκος Λεωνίδου: Νομικός  με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Προεδρεύων του απερχόμενου Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ μετά την παραίτηση του Προέδρου Δημήτρη Κοντίδη.   Πολιτικά ανήκει στο ΔΗΚΟ.  Η «υποψηφιότητά» του έχει πληγεί από την επιστολή Κεραυνού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία αναφέρει ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τις εισηγήσεις της Συγκλήτου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










141