Οργιώδες παρασκήνιο για τον Υπουργό Παιδείας


Πριν από την 11η Ιουλίου, το ΔΗΚΟ φερόταν ν’ ασκούσε αφόρητες πιέσεις για να πάρει το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να βγουν προς τα έξω τα δύο κύρια ονόματα, τα οποία φέρονταν ως οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση του υπουργού Παιδείας. Από τη μια ήταν το όνομα του νυν υπουργού Υγείας Χρίστου Πατσαλίδη, και Από την άλλη, το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου Βασίλη Πάλμα. Το σκεπτικό της επιλογής Πάλμα ήταν ότι θα συγκρατήσει στο κόμμα τους Τασσικούς μετά τη διαμόρφωση των τελευταίων δεδομένων στο ΔΗΚΟ, με κύριο σημείο αναφοράς την απώλεια της προεδρία της Βουλής, αλλά και το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον του Μάριου Καρογιάν με τις γνωστές εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Η 11η Ιουλίου άλλαξε τα πράγματα στο ΔΗΚΟ. Η διαρκής απαίτηση μελών του κόμματος για αποχώρηση από την Κυβέρνηση, δημιούργησε μια τάση που μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Είναι φανερό ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση Χριστόφια - Καρογιάν (φωτογραφία), τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί ξανά. Δεν έχει γίνει όμως γνωστό κατά πόσο ο κ. Καρογιάν επιμένει να πάρει το υπουργείο Παιδείας το ΔΗΚΟ

Επί πολιτικού-κομματικού επιπέδου ο κ. Δημητρίου βάλλεται και μάλιστα με καταιγιστικά πυρά.

Όμως το μεγάλο όπλο του υπουργού Παιδείας, που μας αιφνιδίασε, είναι η θετική αντιμετώπιση που έχει στις τάξεις των εκπαιδευτικών. Αυτή η αποδοχή του νυν υπουργού Παιδείας, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπό του, καθώς είναι γνωστές οι μεταξύ τους συγκρούσεις που προηγήθηκαν. Μιλώντας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις τόνισαν στο www.paideia-news.com ότι στηρίζουν την παραμονή Δημητρίου, θέτοντας υπεράνω το συμφέρον της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν με δέος το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιος νέος υπουργός, που να μην έχει γνώση των δεδομένων της παιδείας. Αυτό, γιατί ολόκληρος ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης θα τιναχθεί στον αέρα και αυτό ένα μήνα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Φυσικά κανείς δεν παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχουν ικανά στελέχη στο υπουργείο για να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση.

Μέχρι χθες βράδυ, το θέμα της αντικατάστασης ή της παραμονής Δημητρίου δεν είχε ξεκαθαρίσει παρά το γεγονός ότι η φήμες των τελευταίων ημερών, τον ήθελαν να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου.          




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










211