ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Δέσμευση της Κυβέρνησης, ο επαναδιορισμός των συμβασιούχων εκπαιδευτικών


«Κινδυνεύει η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αν δεν τηρηθούν οι εξαγγελίες»

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, με ανακοίνωσή της καλεί την Κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε για  επαναδιορισμό τουλάχιστον του ίδιου αριθμού εκπαιδευτικών με αυτούς που εργάζονταν την προηγούμενη σχολική χρονιά στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση, οι δυναμικές αντιδράσεις θα είναι αναπόφευκτες και μοιραία θα επηρεάσουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναφέρει στη συνέχεια Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία:

«Σε σχέση με αυτό το σοβαρό θέμα σημειώνουμε τα εξής:

  • Τη γραπτή προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς την ΠΟΕΔ ότι θα προσπαθήσει να εξεύρει μέτρα και ρυθμίσεις, που δε θα οδηγούν άτομα στην ανεργία.
  • Στο πακέτο μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2013, συμπεριλήφθηκε το μέτρο για επαναδιορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην παρουσίαση του έργου της κυβέρνησης για το 1ο τετράμηνο διακυβέρνησης.
  • Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Παιδείας σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα δήλωσαν ότι διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και των ωρομισθίων του δημόσιου τομέα, μέσω συνεισφοράς αλληλεγγύης των δημοσίων υπαλλήλων. 
  • Η συνεισφορά αλληλεγγύης μετατράπηκε σε μόνιμη κλιμακωτή μείωση απολαβών και συντάξεων όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από τον Ιούνιο του 2013. Από αυτές τις μειώσεις, εκατομμύρια ευρώ θα εισρέουν ετησίως στα ταμεία του κράτους.
  • Ιδιαίτερα για τη Δημοτική Εκπαίδευση, οποιαδήποτε μείωση αναγκών προκύπτει είτε από τις διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο είτε λόγω μείωσης αριθμού μαθητών, μπορεί πολύ εύκολα να καλυφθεί με την εφαρμογή καινοτομιών (π.χ. Υπεύθυνος Τμήματος) που ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΥΠΠ και ΠΟΕΔ, έχουν θεσμοθετηθεί και πρέπει να εφαρμοστούν τη νέα σχολική χρονιά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, καλούμε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τη Βουλή όπως προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, δράσεις και πρωτοβουλίες για επαναδιορισμό των συμβασιούχων συναδέλφων μας και τήρηση των δημόσιων δεσμεύσεων που ανέλαβαν».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161