Παν. Middlesex: Το πρώτο που προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο στους φοιτητές για καθε πρόγραμμα


Το Middlesex είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσφέρει σε όλους τους φοιτητές του ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για κάθε πρόγραμμα που μελετούν.

Τα ηλεκτρονικά κείμενα επιλέγονται από τους  υπεύθυνους καθηγητές για να είναι σίγουροι ότι οι φοιητές μαθαίνουν από τα πιο κατάλληλα βιβλία.

Υπολογίζεται ότι με την παροχή πρόσβασης σε βασικά διδακτικά βιβλία με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές θα εξοικονομήσουν περίπου £450 κατά τη διάρκεια ενός τριετούς προγράμματος σπουδών.

Αυτό το σύστημα εγκαινιάστηκε το περσινό ακαδημαϊκό έτος στα τμήματα των Επιχειρήσεων και της Νομικής, με μεγάλη επιτυχία. Κατά την περίοδο αυτή, περισσότερα από 20.000 ηλεκτρονικά βιβλία είχαν διαβαστεί από μαθητές και το 95 τοις εκατό των φοιτητών βαθμολόγησαν το σύστημα  ως «εξαιρετικό» ή «καλό».

Ο Πρύτανης του πανεπιστήμιου του Middlesex, Tim Blackman, δήλωσε ότι το πρωτοποριακό αυτό σύστημα θα κάνει τεράστια διαφορά στη διδασκαλία και τη μάθηση στο Middlesex.

"Ως το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσφέρει δωρεάν  ηλεκτρονικά βιβλία για κάθε πρόγραμμα σπουδών, υπογραμμίζουμε την αφοσίωσή μας στην καινοτομία και παρέχουμε στους φοιτητές μας με πιο σύγχρονα εργαλεία μελέτης."

Παράλληλα, με τη δυνατότηα που παρέχουν για σημειώσεις, τα ηλεκτρονικά βιβλία επιτρέπουν στον αναγνώστη να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικής αναζήτησης και μπορούν να διαβαστούν με ένα ευρύ φάσμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των e-readers, τηλεφώνων, ταμπλέτων και φορητων υπολογιστών.

Ο Peter Gray, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του JS Group, που προμηθεύει τα ηλεκτρονικά κείμενα για λογαριασμό του Middlesex, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ολόκληρη ομάδα φοιτητών σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας θα έχουν πρόσβαση στα κείμενά τους σε ηλεκτρονική μορφή, δωρεάν. Οι νέοι φοιτητές στο πανεπιστήμιο είναι από σήμερα «ψηφιακοί ιθαγενείς. Έχοντας τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή είναι το μεγαλύτερο βοήθημα στις μελέτες τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184