Παρουσίαση βιβλίου Βέρας Κορφιώτη: Αυτός Έφα! Πυθαγόρας ο Σάμιος


Σε μια λιτή και συνάμα συγκινητική εκδήλωση, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το βιβλίο της φιλολόγου και ποιήτριας Βέρας Κορφιώτη, ΑΥΤΟΣ ΕΦΑ! ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ. Το βιβλίο αποτελεί προϊόν επίμονης και επίμοχθης προσπάθειας από την κυρία Κορφιώτη, η οποία αφιέρωσε πάνω από πέντε χρόνια για τη σχετική έρευνα, μελέτη και συγγραφή.

Παρουσιάσεις για το περιεχόμενο του βιβλίου έγιναν από την Πρόεδρο της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, φιλόλογο κυρία Ανδρεανή Ηλιοφώτου, καθώς και από τον Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου, κύριο Δημήτρη Χατζηχαμπή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλίου. Η Πρύτανης συνεχάρη την συγγραφέα η οποία, όπως είπε, «αναδεικνύει την οικουμενικότητα του ανθρώπινου πνεύματος και παρόλη την θλίψη της για τις ηθικές μας αποτυχίες και πισωγυρίσματα, αρνείται την απαισιοδοξία και επιμένει στην ελπίδα».

Στην αντιφώνηση της, η συγγραφέας Βέρα Κορφιώτη ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους και ανέφερε ότι το ταξίδι της με τον Πυθαγόρα τις επεφύλασσε «ώρες πνευματικής ανάτασης, νοητικής χαράς, γαλήνης και πληρότητας, αλλά την ίδια στιγμή ώρες αβεβαιότητας και αγωνίας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ακούστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Βέρας Κορφιώτη, αναγνωσμένα από τις φοιτήτριες Ραφαέλλα Ιωάννου, Χριστιάνα Μανώλη και Αλεξάνδρα Χριστοδούλου του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










332