Παρουσίαση βιβλίου της Ρεβέκκας Νικολαΐδου Πιερή: «AUTIE… Προσαρμόζοντας την πίστα»


Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της εκπαιδευτικού Ρεβέκκας Νικολαΐδου Πιερή: «AUTIE… Προσαρμόζοντας την πίστα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στις 7 μ.μ.

Τα καθαρά έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα αξιοποιηθούν για παιδιά του Δήμου Λατσιών που το έχουν ανάγκη

( Εικονογράφος: Χριστίνα Χρίστου)

Τρεις φίλοι, η Αγάπη, ο Σοφοκλής και ο Διαμαντής, αποφασίζουν να λάβουν μέρος σε ένα διαγωνισμό ρομποτικής. Σχεδιάζουν, συναρμολογούν και προγραμματίζουν μόνοι τους ένα μικρό ρομποτάκι, τον Autie. Το ρομπότ πρέπει να διανύσει μια καθορισμένη διαδρομή σε μια πίστα, να πει κάποια λόγια και να ανάψει το λαμπάκι του. Στην προετοιμασία όλα πάνε τέλεια! Όλα δείχνουν πως ο AUTIE έχει με το μέρος του όλες τις πιθανότητες για τη νίκη. Τίποτα δεν φαίνεται να  πηγαίνει στραβά.

 Ή μήπως;;;

------------------------------------------------------------------------------------

Η πλοκή και η κορύφωση της ιστορίας, αφήνουν να διαφανεί η αγάπη, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, αλλά πρωτίστως ο αγώνας των άλλων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός ατόμου με αναπηρία.  

Στόχος δεν είναι κατ’ ανάγκη η άριστη στο συμβατό πλαίσιο συμπεριφορά. Στόχος πρέπει να είναι η συνεχής προσπάθεια, ο ατέρμονος αγώνας που θα προσφέρει εξέλιξη των δυνατοτήτων στο μάξιμουμ και ομαλή συναισθηματική ζωή. Και ας μην ξεχνάμε ότι  η «προσαρμογή της πίστας», δεν αναφέρεται μόνο στα άτομα με ειδικά χαρακτηριστικά ή αναπηρίες. «Προσαρμογή» χρειάζεται όλων μας η πίστα!!!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










685