Παρουσίαση βιβλίου: «Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Λειτουργική και αποτελεσματική εφαρμογή»


Διοργανώνεται την προσεχή Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, στις 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα (Αίθουσα Μακεδονία) η παρουσίαση του βιβλίου «Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Λειτουργική και αποτελεσματική εφαρμογή» της Σταυρούλας Βαλιαντή και του Λεύκιου Νεοφύτου.

Το βιβλίο πραγματεύεται την λειτουργική και αποτελεσματική εφαρμογή της διαφοροποίησης της διδασκαλίας, η οποία στηρίζεται στην πεποίθηση ότι όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στη μάθηση και ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν, με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό των διδασκαλιών τους, να διασφαλίσουν σε όλους τους μαθητές το δικαίωμα αυτό.

Μέσα από το περιεχόμενο του βιβλίου, οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με την έννοια, τη θεωρία και την πράξη της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, αποτελώντας έτσι έναν χρήσιμο οδηγό που θα τους βοηθήσει να εφαρμόσουν τη διαφοροποίηση αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην επιτυχία και τη μάθηση για όλους  ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Το βιβλίο αποτελεί το απαύγασμα της πολυετούς ενασχόλησης  των συγγραφέων με το θέμα της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης τόσο στο ερευνητικό-ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της διδακτικής πράξης. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου,  παρουσιάζονται οι θεωρητικές-επιστημονικές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η διαφοροποιημένη διδασκαλία, και παράλληλα, ως απότοκο συνεργασίας των συγγραφέων  με πλειάδα εξαίρετων εκπαιδευτικών, παρουσιάζονται  βέλτιστες πρακτικές διαφοροποίησης, όπως αυτές δοκιμάστηκαν και πέτυχαν μέσα σε τάξεις μικτής ικανότητας στην Κύπρο σήμερα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό  η Μαίρη Κουτσελίνη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Χρίστος Χατζηαθανασίου, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠ και ο Φίλιος Φυλακτού, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.  Η παρουσίαση του βιβλίου και συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από την  Αγγελική Ριαλά, φιλόλογο, υπεύθυνη των Εκδόσεων Ακτίς.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










277