Παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Φ. Ηλία «Ζήσε με τόλμη και σοφία»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα με αρκετούς να είναι όρθιοι για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Φ. Ηλία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ζήσε με τόλμη και σοφία», την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Πάφο.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε στην εισαγωγή του ότι είναι η πρώτη φορά σε παρουσίαση βιβλίου, που παρευρίσκεται τόσο μεγάλος αριθμός ατόμων και αυτό δείχνει την εκτίμησή που χαίρει ο συμπολίτης μας Θεόδωρος Ηλία. Ανέφερε ακόμη τα πιο κάτω:«Έχω την ειλικρινή εντύπωση ότι το βιβλίο που κρατάμε απόψε στα χέρια μας απέχει κατά πολύ του συνηθισμένου. Μέσα από τις σελίδες του δεν καταγράφονται κάποιες φανταστικές ιστορίες ανθρώπων, δεν περιγράφονται με τρόπο εξωστρεφή και λογοτεχνικό κάποια γεγονότα ή περιστατικά.

 Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού ξεπροβάλει η εσωτερικότητα και η πνευματικότητα του συγγραφέα, αναφύεται η δική του προσπάθεια να ιχνηλατήσει την ίδια τη ζωή και να δώσει στον αναγνώστη και πρωτίστως στους νέους ανθρώπους μηνύματα και διδαχές».

Στην ομιλία του ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Δρ Τάσος Μενελάου είπε μεταξύ άλλων: «Το βιβλίο που κρατάμε σήμερα στα χέρια μας είναι ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης. Ένα βιβλίο που απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, αλλά και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, που επιθυμεί να αναπτύξει το τεράστιο δυναμικό που διαθέτει, ώστε να έχει μια επιτυχημένη πορεία τόσο στην προσωπική, αλλά και στην επαγγελματική του ζωή. Ένα βιβλίο που μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή μας.             

Τη ζωή τη ζούμε μόνο μια φορά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε το ταξίδι δύο φορές. Για να βγούμε έξω από το καβούκι μας, θα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, αλλά και σε διαχρονικές αρχές και αξίες. Θα γνωρίσουμε τη δυναμική που κρύβουμε μέσα μας, κατανοώντας ότι το μυαλό μας είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Έτσι, θα αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας και με καινοτόμες και έξυπνες ιδέες, αλλά και ορθολογισμό, θα επιλύουμε τα σύγχρονα και πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Κος Σωτηριάδης Αντρέας, αφού ευχαρίστησε τον συγγραφέα για την ευγενή προσφορά του στον Αντικαρκινικό σύνδεσμο, ανέφερε για το βιβλίο:  «Μέσα από παραδείγματα και πρακτικές εφαρμογές, θα γνωρίσουμε τεχνικές, ώστε να κάνουμε σοφότερες επιλογές, ενώ τα πέντε εργαλεία σκέψης θα μας βοηθήσουν να διευρύνουμε την αντίληψή μας.Η απελευθέρωση των κρυμμένων ικανοτήτων μας θα συμβάλει ώστε να αποκτήσουμε αυτογνωσία, να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, να αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή μας και να συνεργαζόμαστε καλύτερα. Να αποκτήσουμε δηλαδή, συναισθηματική νοημοσύνη».

    Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θεόδωρος Ηλία είπε ότι μέσα από το ταξίδι του Νικήτα, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να κυριαρχήσει στη ζωή του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, θα γνωρίσουμε μεθόδους, ώστε να απελευθερωθούμε από τις φοβίες και να τολμήσουμε να δώσουμε νόημα και ουσία στη ζωή μας. Με παραδείγματα και διδακτικές ιστορίες, ο αναγνώστης θα ξεκλειδώσει τις τεράστιες δυνατότητές του, μεταμορφώνοντας ολόκληρη τη ζωή του. Μέσα από τα επτά κεφάλαια του βιβλίου, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τους δέκα σοφούς, οι οποίοι θα του διδάξουν τους τρόπους και θα του δώσουν τα εργαλεία σκέψης, ώστε να ζήσει μια φωτεινή ζωή. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197