ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ: Τεχνική Εκπαίδευση, τα παιδιά ενός κατώτερου θεού


Η ΠΑΣΚ ΟΛΤΕΚ  με ανακοίνωσή της «εκφράζει την έντονη αγωνία της, γιατί ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται στις Τεχνικές Σχολές».

Α. Η Διεύθυνση Τεχνικής Εκπαίδευσης παραμένει υποστελεχωμένη, αφού η παγοποίηση στις προαγωγές, της στερεί τους δύο από τους έξι επιθεωρητές που προβλέπουν τα σχέδια υπηρεσίας.

Β. ΟΙ Τεχνικές Σχολές έχουν σημαντικές ελλείψεις σε διευθυντικά στελέχη αφού λόγω της παγοποίησης των προαγωγών υπάρχει έλλειμμα είκοσι από τις εκατό θέσεις που προβλέπουν τα σχέδια υπηρεσίας.

Γ. Οι δύο Εσπερινές Τεχνικές Σχολές σε Λευκωσία και Λεμεσό, λειτουργούν χωρίς Διευθυντή, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις για λύση του προβλήματος

Δ. Εδώ και τρεις βδομάδες το Υπουργείο αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα σε ένα απλό, τυπικό και διαδικαστικό θέμα που αφορά στο διορισμό οκτώ ακόμη εκπαιδευτών στην Τεχνική εκπαίδευση με αποτέλεσμα ενώ φτάσαμε στα μέσα του Οκτώβρη τα σχολεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν με το τελικό τους πρόγραμμα.

Η ΠΑΣΚ σημειώνει επίσης ότι:

«Την ίδια ώρα όλοι πανηγυρίζουν για την αύξηση του αριθμού των μαθητών που επέλεξαν φέτος την Τεχνική Εκπαίδευση, προσπερνώντας το γεγονός ότι η αύξηση των μαθητών, επέφερε και αύξηση των τμημάτων στις Τεχνικές Σχολές, κάτι που φυσικά είχε ως επακόλουθο την αύξηση των αναγκών σε διδακτικές περιόδους των εκπαιδευτικών.

Έτσι ο αριθμός των υπηρετούντων εκπαιδευτών στις Τεχνικές Σχολές έφτασε σε οριακά επίπεδα καλύπτοντας τον αριθμό των θέσεων που προνοούνται από τα σχέδια υπηρεσίας, αφού με τη δημιουργία των Μεταλυκειακών υπάρχουν και είκοσι περίπου εκπαιδευτές αποσπασμένοι στα ΜΙΕΕΚ

Καλούμε τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, αλλά και το πρόεδρο Αναστασιάδη προσωπικά, να δώσουν επιτέλους ένας τέλος σε ένα απλό διαδικαστικό πρόβλημα και να φανούν συνεπείς με τα δικά τους λόγια, ότι οι μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










216