ΠΟΕΔ: Να δοθεί ανεργιακό επίδομα στους αντικαταστάτες και εκπαιδευτικούς του ΙΔΑΒΕΠ


Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔ, «κατά τη φετινή περίοδο των διακοπών του Πάσχα έχει περιέλθει στην αντίληψη της Οργάνωσής μας ότι το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων χρησιμοποιεί διαφορετική τακτική  στην παραχώρηση του ανεργιακού επιδόματος. Κατά τη φετινή χρονιά δεν γίνονται αποδεκτές οι αιτήσεις των αντικαταστατών εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο ΙΔΑΒΕΠ». Και συνεχίζει:

  «Οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο ΙΔΑΒΕΠ, για τις διακοπές τους Πάσχα δεν θεωρείται από τον εργοδότη τους ότι είναι εργαζόμενοι και δεν πληρώνονται μισθό. Με βάση τα εργασιακά τους δεδομένα, αυτοί έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν ανεργιακό επίδομα.

Η ΠΟΕΔ από την πρώτη στιγμή προβαίνει σε ενέργειες για επίλυση του προβλήματος, ενέργειες που μέχρι στιγμής δεν οδήγησαν σε οριστική επίλυση του θέματος. Γι αυτό καλούμε και δημόσια το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας όπως και φέτος ακολουθηθεί η τακτική των προηγούμενων χρόνων μέχρι να υπάρξει οριστική συμφωνία για επίλυση του θέματος».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


175