ΠΟΦΕΝ: Οργή για την πρόθεση παγοποίησης του κονδυλίου της Ιατρικής Σχολής. Πυρά κατά του Πρύτανη


«Η απόφαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για παγοποίηση των κονδυλίων σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, μόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.

Η είδηση ότι η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μετά από εισήγηση των βουλευτών Νίκου Τορναρίτη εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Αθηνάς Κυριακίδου εκ μέρους του ΔΗΚΟ και του Δημήτρη Συλλούρη εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ ακούστηκε σαν κεραυνός εν αιθρία στο οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα.

Θεωρούμε το ελάχιστο απαράδεκτο, την κίνηση να κατατίθεται πρόταση που προνοεί τη δέσμευση των κονδυλίων μέχρι να πεισθεί το Νομοθετικό Σώμα ότι είναι εφικτή η λειτουργία της το Σεπτέμβριο του 2013, με τις δικαιολογίες να βασίζονται σε ζητήματα που μπορούν να λυθούν με καλή πρόθεση και προγραμματισμό εκ μέρους της πολιτείας και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η πολιτική απόφαση, να παγοποιηθούν κονδύλια που προορίζονται για την ανάπτυξη ειδικά μέσα από την εκπαίδευση και την καινοτομία όπως προϋποτίθενται όλοι αυτοί οι τομείς από την λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, είναι αδιανόητη.

Τα εμπόδια που μπαίνουν να για την επέκταση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο είναι πέραν του δέοντος πλέον προφανές ότι μπαίνουν συνειδητά και πραγματικά διερωτόμαστε προς τί αποσκοπούν.

Την ίδια στιγμή θα θέλαμε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ενώ στη Βουλή συζητείται στο σταύρωμα των κονδυλιών και μπαίνουν ισχυρά εμπόδια στην έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι δεν διαπίστωσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε πλευρά που να επιθυμεί να σταματήσει την ίδρυση της πανεπιστημιακής σχολής. Κάποια πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα και όπως φαίνεται ο κ. Πρύτανης σφυρίζει αδιάφορα εξυπηρετώντας προφανώς αλλότρια συμφέροντα. Το ελάχιστο που θα αναμέναμε ως οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, θα ήταν έστω το αρνητικό σχόλιο του κ. Πρύτανη για τις εξελίξεις αυτές με την απαίτηση να μην μπουν εμπόδια από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστεί τη Ανώτατη Τριτοβάθμια Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση ως κόρη οφθαλμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μπει εμπόδιο στην επέκταση της ειδικά στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας. Ως ΠΟΦΕΝ, καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του ΕΥΡΩΚΟ, να ανακαλέσουν την απόφαση τους άμεσα και να αφήσουν τα όποια συμφέροντα που μπορεί να έχουν μακριά από την Παιδεία μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138