Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε καθηγητή για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας του


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε 39χρονο καθηγητή για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας του.
Το Κακουργιοδικείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, στη σημερινή του συνεδρία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατά πλειοψηφία, επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης 12 μηνών σε 39χρονο Κατηγορούμενο από χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ο οποίος βρέθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή στο αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ηλικίας 15½ ετών, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.
Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Κατηγορούμενος γνώρισε την ανήλικη σε σχολείο, όπου φοιτούσε, στο οποίο ο ίδιος παρέδιδε μαθήματα σε εξειδικευμένο κλάδο. Με πρωτοβουλία της ανήλικης, δημιούργησαν σχέση και σε μία περίπτωση υπήρξε συνουσία μεταξύ τους.
Επιβάλλοντας 12μηνη ποινή φυλάκισης στον Κατηγορούμενο, το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε τη σοβαρότητα του αδικήματος που διέπραξε ο Κατηγορούμενος, για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια και την ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών για σεξουαλικά αδικήματα, ιδιαίτερα όταν διαπράττονται εις βάρος ανηλίκων.
Έκρινε, περαιτέρω, ως επιβαρυντικά για τον Κατηγορούμενο στοιχεία το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του Κατηγορουμένου (37 ετών όταν διαπράχθηκε το αδίκημα) και της ανήλικης (15½ ετών) καθώς και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν καθηγητής της ανήλικης.
Αντί, επεσήμανε το Δικαστήριο, ο Κατηγορούμενος να περιοριζόταν,ως όφειλε, στην εκπαίδευση και ορθή διαπαιδαγώγηση της ανήλικης μαθήτριας του, εκμεταλλεύθηκε το νεαρό της ηλικίας της και ήλθε σε συνουσία μαζί της, ενδίδοντας στις ανώριμες επιθυμίες της ανήλικης.
Ως μετριαστικός παράγοντας κρίθηκε το γεγονός ότι δεν υπήρξαν επιτηδευμένες ενέργειες εκ μέρους του Κατηγορουμένου καθώς και το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε βία.Το Δικαστήριο προσμέτρησε, περαιτέρω, προς όφελος του Κατηγορουμένου την παραδοχή και μεταμέλεια του, το λευκό του μητρώο και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η φυλάκιση,τόσο στον ίδιο όσο και στα οικεία του πρόσωπα.
Επισημαίνεται ότι το ένα από τα τρία μέλη του Κακουργιοδικείου διαφώνησε όσον αφορά τη διαταγή για άμεση έκτιση της ποινής, κρίνοντας στη διιστάμενη απόφασή του ότι ο Κατηγορούμενος εδικαιούτο να τύχει μιας δεύτερης ευκαιρίας με την αναστολή της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε.
Στην κατάληξη αυτή οδηγήθηκε, κρίνοντας ότι ο Κατηγορούμενος δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή άμεσο κίνδυνο για την κοινωνία ούτε και ελλοχεύει κίνδυνος διάπραξης ομοειδών αδικημάτων στο μέλλον και τούτο λόγω των ιδιαιτέρων περιστάσεων της υπόθεσης και των προσωπικών συνθηκών του Κατηγορουμένου, παράγοντες στους οποίους έγινε εκτενής αναφορά από το εν λόγω μέλος, καταλήγει η ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










197