Ποιοι μαθητές κέρδισαν τα βραβεία του διαγωνισμού της Μητρόπολης Πάφου για την ελληνική γλώσσα


Τα βραβεία για τον έκτο ετήσιο διαγωνισμό, με θέμα την ελληνική γλώσσα και την αξία της στο ρόλο της Εκκλησίας, στη στερέωση και ενδυνάμωση του Έθνους, καθώς και στην ωφέλεια από τη μελέτη της Ιστορίας, που έχει καθιερώσει η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, απονεμήθηκαν σήμερα στους τελειόφοιτους μαθητές των Λυκείων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πάφου που διακρίθηκαν.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι μια προσπάθεια για να εγκύψουμε στη γλώσσα μας, που δεν είναι - όπως είπε - μόνο τρόπος συνεννόησης, αλλά και φορέας πολιτισμού, προσθέτοντας πως ανάλογα με το τι περιεχόμενο δίνει κάποιος σε κάποια λέξη εκφράζει και τον πολιτισμό του.

Ο Πάφου Γεώργιος αναφέρθηκε και στο ρόλο της Εκκλησίας μέσα στους αιώνες για να περικρατήσει το έθνος μέσα στις φοβερές περιπέτειες του.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Συντονιστής Διευθυντής Ανδρέας Αγαθοκλέους ευχαρίστησε εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής τις δύο φιλολόγους Αγγελική Σμυρλή και Ουρανία Ζαχαρία που πρόθυμα ανέλαβαν τη διόρθωση των δοκιμίων.

Στη συνέχεια, η Κριτική Επιτροπή επικύρωσε τα αποτελέσματα και τη διαφοροποίηση των ποσών. Όπως ανέγνωσε ο κ. Αγαθοκλέους, η κριτική επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε όπως δοθεί το πρώτο βραβείο αξίας 500 ευρώ στην μαθήτρια του Λυκείου Έμπας Μιχαηλία Κυριακού, ως το δοκίμιο που υπερτερούσε των άλλων στον πλούτο ιδεών και στην έκφραση. Το δεύτερο βραβείο στην Μαρία Πρωτοπαπά επίσης του Λυκείου Έμπας αξίας 300 ευρώ και το τρίτο βραβείο στο μαθητή Χριστόδουλο Μαυρογιάκουμο του Α` Λυκείου εθνάρχη Μακαρίου του Γ`.

Η Κριτική Επιτροπή απένειμε τα βραβεία με την συνοδεία τιμητικών διπλωμάτων.
Δόθηκαν επίσης και διπλώματα συμμετοχής σε όλους όσους έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και από ένα βιβλίο, δώρο της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178