Πως μπορείτε να σπουδάσετε στην Αστυνομική Ακαδημία


Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο www.paideia-news.com, ο διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσοστόμου τονίζει επίσης ότι: «Ταυτόχρονα υιοθετούμε δε, ένα σύστημα εκπαίδευσης που δίδει έμφαση σε ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις, στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στη μάθηση μέσα από την αλληλεπίδραση (interactive learning) και στην εφαρμογή εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως υποδήσεις ρόλων (role play) και προσομοιώσεις (simulations). Προχωρήσαμε δηλαδή στην πλέον αποδοτική εκπαιδευτική προσέγγιση στην αστυνομική επιστήμη και πρακτική που είναι η μεθοδολογία του «μαθαίνω πράττοντας» (learning by doing). Παράλληλα, ικανοποιούμε έστω και μερικώς, αρκετές από τις πρόνοιες που αναφέρονται στη Διαδικασία της Μπολόνια».

Διαδικασία σπουδών

ΕΡ: Πως μπορεί κάποιος να σπουδάσει στην Αστυνομική Ακαδημία;

ΑΠ: Για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του σπουδαστή, σπουδάστριας της Αστυνομικής Ακαδημίας θα πρέπει να έχει περάσει από τη διαδικασία πρόσληψης στην Αστυνομία. Θα πρέπει να έχει επιτύχει στις γραπτές εξετάσεις, να έχει διέλθει με επιτυχία τη διαδικασία συνέντευξης, καθώς και την αθλητική δοκιμασία και τις ιατρικές εξετάσεις. Με την ευκαιρία αυτή, να επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια άνοδος του μορφωτικού επιπέδου όσων επιλέγουν την Αστυνομία Κύπρου για εργοδότηση. Τα κριτήρια εισδοχής στην ΑΑΚ, περιγράφονται λεπτομερώς στον οδηγό σπουδών που έχουμε εκδώσει.

Γραπτή εξέταση

ΕΡ: Τι περιλαμβάνει η γραπτή εξέταση για πρόσληψη στην Αστυνομία;

ΑΠ: Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, η γραπτή εξέταση, τόσο για τους υποψήφιους Αστυνομικούς όσο και για τους Ειδικούς Αστυνομικούς, διεξάγεται σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας για την αξιολόγηση υποψηφίων για διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία και ανατίθενται στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη θεματοθέτηση, τη διόρθωση των γραπτών, την επιτήρηση των εξετάσεων και την έκδοση αποτελεσμάτων. Οι υποψήφιοι κατά τη γραπτή εξέταση εξετάζονται στα ακόλουθα θέματα: Μαθηματικά, Νέα Ελληνικά, Αγγλικά και Γενικές Γνώσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










453