Πραγματοποιήθηκε το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο της Σχολής Γονέων στη Λευκωσία


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Κωνσταντινουπόλεως το 6ο  Παγκύπριο Συνέδριο της Σχολής Γονέων με θέμα: «Μαθηματικά στην εκπαίδευση παιδιών 4–7 ετών: Έχουν ρόλο και οι γονείς».

Σε χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα καθιερωμένα αυτά Συνέδρια όπως και οι γενικότερες επιμορφωτικές δράσεις της Παγκύπριας Σχολής Γονέων αγκαλιάζονται πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η οικογένεια είναι ο πρώτος φορέας παιδείας,που θέτει τις βάσεις πάνω στις οποίες διαμορφώνεται η προσωπικότητα του παιδιού. Τον παιδευτικό ρόλο της οικογένειας συνεχίζει το σχολείο, το οποίο στοχεύει στην ηθικοπνευματική διάπλαση του παιδιού, στη μετάδοση της χρήσιμης γνώσης και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Τα δεδομένα αυτά μεγιστοποιούν τη σημασία του ρόλου των γονέων, οι οποίοι σε συνεργασία με το σχολείο και τους άλλους κοινωνικούς φορείς, έχουν να επιτελέσουν τον βασικότερο ρόλο όσον αφορά στην ανάπτυξη υγιών στάσεων και αξιών στα παιδιά και στους νέους μας. Η αναγκαιότητα αυτή, που αποτελεί και επιτακτική απαίτηση των καιρών, επιβάλλει όπως οι γονείς τυγχάνουν της κατάλληλης επιμόρφωσης και κατάρτισης, ώστε να επιτελούν τον δύσκολο ρόλο τους όσο το δυνατό καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την πλευρά του καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα. Ήδη αρκετές από τις σημαντικές πολιτικές μας, που εμπίπτουν σε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, άρχισαν να υλοποιούνται και είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε όλη αυτή την προσπάθεια το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προχώρησε μεθοδικά και συστηματικά, καλλιεργώντας τον γόνιμο διάλογο και επιδιώκοντας πάντα την αρμονική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους γονείς, με τους οποίους διαχρονικά μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και αναλαμβάνουμε το ίδιο καθήκον που δεν είναι άλλο από την παροχή σωστής - ολοκληρωμένης αγωγής και εκπαίδευσης στα παιδιά μας».  

Στη συνέχεια η  Νηπιαγωγός Δρ Μαρία Σιακαλλή, παρουσίασε την κεντρική εισήγηση του φετινού Συνεδρίου.

 

Στο συνέδριο παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Χρίστος Χατζηαθανασίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου.    

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203