Προοδευτική ΚΦ: Η ΦΠΚ Πρωτοπορία έσπασε τα συνθήματα που εγκρίθηκαν από την ΠΟΦΕΝ και την ΠΣΕΜ


 Η Προοδευτική ΚΦ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την Πρωτοπορία ότι κατά τις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ανακήρυξης του ψευδοκράτους έσπασε συνειδητά το πλαίσιο συνθημάτων που εγκρίθηκε από την ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ.

Αναφέρει η Προοδευτική ΚΦ

«Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι Αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους από την ΠΟΦΕΝ και την ΠΣΕΜ».

Χιλιάδες νέοι και νέες με τις κυπριακές σημαίες, κατέκλεισαν το οδόφραγμα του Ορφέα. Οι νέοι της Κύπρου κράτησαν ψηλά το σύμβολο της ειρήνης στον τόπο μας, την Κυπριακή σημαία, φώναξαν πως η Κύπρος ανήκει στο λαό της, φώναξαν για ανεξαρτησία, λευτεριά, δημοκρατία.

Εκατοντάδες φοιτητές έστειλαν μηνύματα που είχαν αποδέκτες τόσο εκτός και αλλά και εντός  Κύπρου. Έστειλαν το μήνυμα πρώτα στην Τουρκία: ότι η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και την διχοτόμηση, δεν συμβιβάζεται με την διαίρεση του τόπου μας, θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να επανενώσει τον τόπο και τον λαό μας, σε ένα ομόσπονδο κυρίαρχο κράτος. Έστειλαν μήνυμα στο ΝΑΤΟ πως δεν θα περάσει η καμία προσπάθεια επιβολής λύσης από έξω, λύσης που να έρχεται ενάντια στις βασικές αρχές επίλυσης του Κυπριακού. Έστειλαν μήνυμα στον εθνικισμό-σοβινισμό πως η νέα γενιά απορρίπτει συνθήματα αλλά και δράσεις που οδήγησαν τον τόπο μας στο δίδυμο έγκλημα του 1974.

Με λύπη μας είδαμε την  παράταξη του ΔΗΣΥ Πρωτοπορία συνειδητά να σπάζει πλαίσιο συνθημάτων που εγκρίθηκε από την ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ.

Δεν σεβάστηκαν τον προκαθορισμένο χώρο έναρξης της Πορείας, ενώ έσπασαν στα δύο την πορεία νεολαίας.  Σύσσωμη Πρωτοπορία φώναξε τα εθνικιστικά της συνθήματα όπως: «Κύπρος γη Ελληνική», «Τούρκοι, μογγόλοι δολοφόνοι», «Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα Ελληνικό».

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νεόφυτου να τοποθετηθεί και να εξηγήσει:

  1. Εάν συμμερίζεται αυτά που προβάλει η φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ;
  2. Εάν είναι με αυτό τον τρόπο που θα φέρουμε την πολυπόθητη λύση στον τόπο μας στήνοντας ένα εθνικιστικό πανηγύρι;
  3.  Άραγε πόσο διαφέρουν τα συνθήματα της νεολαίας του ΔΗΣΥ, από αυτά που φώναζε σήμερα η φασιστική οργάνωση ΕΛΑΜ; Βέβαια τα στελέχη της Πρωτοπορίας δεν έμειναν μόνο στα συνθήματα, μιμήθηκαν το ΕΛΑΜ και στην πράξη, προβαίνοντας σε τραμπουκικές ενέργειες προσπαθώντας να τορπιλίσουν την εκδήλωση.   

Ως Προοδευτική καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάζουν αυτές τις φασιστικές ενέργειες απομονώνοντας αυτούς που σκορπούν το μίσος και την διχόνοια. Να απομονώσουν τις όποιες προσπάθειες διασπούν τον Οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα. Εμείς προσπαθούμε, επιτέλους να πρυτανεύσει η ενότητα, αλλά δυστυχώς κάποιοι επιδιώκουν τη διάσπαση. Κάποιοι είναι τόσο ακραίοι που δεν αφήνονται να δουν το καλό της Κύπρου μακριά από ακραίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Το επαναλαμβάνουμε η ενότητα δεν είναι κενή περιεχομένου λέξη στη δική μας αντίληψη.

Καλούμε όλους τους φοιτητές μαζί να δώσουμε το παρόν για άλλη μια φορά στην πορεία μνήμης και τιμής του Πολυτεχνείου ώρα 11:00 έξω από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Οι αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου να γίνουν οι δικοί μας αγώνες για να επανενώσουμε την πατρίδα μας, για μόρφωση, δουλειά, ανεξαρτησία!» 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










718