Προτάσεις ΑΚΕΛ για στήριξη των ευάλωτων ομάδων μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα


Το ΑΚΕΛ έχει διαμορφώσει ένα πακέτο μέτρων για στήριξη των ευάλωτων ομάδων μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, και θα παραδώσει τις προτάσεις αυτές την ερχόμενη εβδομάδα σε καθορισμένη συνάντηση στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Επίσης ο κ. Χριστοφίδης θέτει θέμα μείωσης διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Χριστοφίιδης: 

"Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος, με μια μόνο αναφορά στο πως στηρίζονται τα παιδιά και οι νέοι μας, είναι ανεπαρκή. Στο εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται η πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, η νέα γενιά του τόπου. 

Μπροστά στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα μετά τις αποφάσεις του Εurogroup, επιβάλλεται η διαμόρφωση ενός συνολικού πακέτου μέτρων για το εκπαιδευτικό σύστημα, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, για ουσιαστική στήριξη των παιδιών και των νέων μας που έχουν ανάγκη.

Το ΑΚΕΛ λειτουργώντας δημιουργικά και θέλοντας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, έχει διαμορφώσει ένα πακέτο μέτρων για στήριξη των ευάλωτων ομάδων μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, και θα παραδώσει τις προτάσεις αυτές την ερχόμενη εβδομάδα σε καθορισμένη συνάντηση στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Κάποια μέτρα θα προωθηθούν ως προτάσεις νόμου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ στη Βουλή.

Αυτό που πραγματικά επείγει είναι η άμεση μείωση των διδάκτρων στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Η μείωση των διδάκτρων επιβάλλεται για να μπορέσουν οι φοιτητές μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κάτι που θα βοηθήσει και τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Το ΑΚΕΛ αρχίζει αυτή την εβδομάδα σειρά επαφών με τις Αρχές των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων προς την κατεύθυνση της άμεσης μείωσης των διδάκτρων". 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










238