Προτομή Κώστα Μόντη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια από το Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης»


Το Columbia University στη Νέα Υόρκη θα κοσμεί προτομή του ποιητή Κώστα Μόντη. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στις 19 Νοεμβρίου 2014, με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης», από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, συμπαραστατούμενος, κατά πάσαν πιθανότητα, από  τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν ο οποίος έχει προσκληθεί για το σκοπόν αυτό, στο πλαίσιο μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος “Φώτος Φωτιάδης”, “το Κολούμπια είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου και σε αυτό λειτουργεί τμήμα Ελληνικών Σπουδών, στο οποίο φοιτά μεγάλος αριθμός φοιτητών”.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, τον Όμιλο Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης, την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και τη Διεθνή Συντονιστική Επιτροπή για Δικαιοσύνη στην Κύπρο σε αγαστή συνεργασία με το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Θα παρίσταται ο Παύλος Φ. Φωτιάδης.
Η προτομή έχει φιλοτεχνηθεί από το διάσημο Αμερικανό γλύπτη Arcady Kotler με δαπάνες του Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης». 
Η νέα αυτή προτομή του Κώστα Μόντη είναι η δεύτερη, που εγκαθίσταται στην αμερικανική ήπειρο, με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης», τιμώντας τον Κύπριο ποιητή, Κώστα Μόντη και την Κύπρο, μετά την προτομή  του, που τοποθετήθηκε στο UNAM University στο Μεξικό,
Στην πολιτιστική  εκδήλωση  για τον  Κώστα Μόντη έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν ξένοι διπλωμάτες, διαπρεπείς καθηγητές πανεπιστημίων, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας και άλλοι επίσημοι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει  ομιλίες των οργανωτών και απαγγελίες ποιημάτων του Κώστα Μόντη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια και μέλη της ελληνικής κοινότητας, καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146