Πρωτοποριακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Οικογενειακής Ιατρικής από το Παν. Λευκωσίας


Η επερχόμενη εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας στην Κύπρο θα αποτελέσει αναπόφευκτα μια  βαρυσήμαντη αλλαγή στην οργάνωση και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ασθενείς της Κύπρου. Οι γενικοί/οικογενειακοί ιατροί, όπως σε όλα τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας αφού θα αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής με το σύστημα υγείας (gatekeepers). Τα προσόντα, δεξιότητες και το επίπεδο γνώσεων τους θα είναι σημαντικά στοιχεία για την πρόληψη, την πρώτη διάγνωση και τη συνεχή διαχείριση των ασθενειών.  Θα διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο για τα ακολουθούμενα στάδια φροντίδας των ασθενών, όπως την παραπομπή τους σε ειδικούς ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας.  Ένας αποτελεσματικός προσωπικός/ οικογενειακός ιατρός θα είναι σε θέση να κατανοεί και να υποστηρίζει τους ασθενείς του διαχρονικά, ενεργώντας ως σύμβουλος και συνήγορος.

Με ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Οικογενειακή Ιατρική και με την εμπειρογνωμοσύνη  που τη χαρακτηρίζει, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνδράμει στην προσπάθεια για την όσο ομαλότερη εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας στην Κύπρο και ταυτόχρονα αυξάνει τα πρότυπα ποιότητας στον τομέα αυτό.  Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από οικογενειακούς ιατρούς με την ακαδημαϊκή υποστήριξη ειδικών εμπειρογνωμόνων στους τομείς της νοσοκομειακής και ιατρικής εκπαίδευσης.  Με την επιτυχή συμπλήρωση του πρώτους έτους το πρόγραμμα προσφέρει Δίπλωμα (postgraduate)  στην Οικογενειακή Ιατρική ενώ με επιπλέον 6 μήνες μαθημάτων προσφέρεται Μεταπτυχιακό (MSc) στην Οικογενειακή Ιατρική. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και η  πρώτη ομάδα ιατρών θα  έχει την πρώτη αξιολόγηση το Φεβρουάριο 2015.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνεργάζεται με το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών/ Οικογενειακών  Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Royal College of General Practitioners) ώστε το πρόγραμμα σπουδών και η αξιολόγηση του να μπορούν να διαπιστευτούν σύμφωνα με το παγκόσμιο πρότυπο του MRCGP (Membership of the Royal College of General Practitioners).

Οι ιατροί που ενδιαφέρονται για το Postgraduate  Δίπλωμα ή και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  www.med.unic.ac.cy ή να καλέσουν το 22-471900 για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147