Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου: Αγοράζετε Κυπριακά


Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ανεργίας αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, εγκαινιάζοντας εκστρατεία προώθησης της αγοράς των κυπριακών προϊόντων. Σε μήνυμά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αναφέρει ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται επικίνδυνα, με πρώτα θύματα τους νέους ανθρώπους, θα πρέπει ο καθένας να κάνει τη δική του προσπάθεια, ώστε να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Προσθέτει ότι η περίοδος που διανύουμε πρέπει να χαρακτηρίζεται από κοινωνική αλληλεγγύη και από δράσεις που θα αποσκοπούν στην κοινωνική συνοχή.

«Αν ο καθένας μας αγόραζε κυπριακά προϊόντα, στην ουσία, θα δημιουργούσε τροχοπέδη στην αύξηση της ανεργίας» αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης και προσθέτει ότι με τον τρόπο αυτό «θα μπορούμε να ευελπιστούμε ότι δε θα φτάσουμε στα επίπεδα του άλλου ευρωπαϊκού νότου».

Εναλλακτικά, όπου η αγορά κυπριακών προϊόντων είναι αδύνατη, ο κ. Χριστοφίδης προτείνει κατά προτεραιότητα την αγορά ελληνικών προϊόντων.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


148