ΠΣΕΜ και ΠΟΦΕΝ μαζί αύριο Πέμπτη έξω από το Υπ. Παιδείας


Ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΟΦΕΝ με τον Υπουργό Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΠΟΦΕΝ κατέθεσε τα αιτήματα της σχετικά με την φοιτητική μέριμνα, τη στέγαση των φοιτητών καθώς και ο υψηλό κόστος σπουδών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει και η ΠΟΦΕΝ για συζήτηση των κριτηρίων που διέπουν τη φοιτητική μέριμνα. Ως ΠΟΦΕΝ θεωρούμε τη σύσταση επιτροπής ώς ένα βήμα, όχι όμως και ως ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Στη συνάντηση σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν αυστηρές δεσμεύσεις σχετικά με το περιεχόμενο του διαλόγου στη συγκεκριμένη επιτροπή και τη συνάφεια με τα αιτήματά μας.

Ο Υπουργός Παιδείας, δυστυχώς, συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να συζητήσει την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ούτως ώστε να αυξηθεί το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας. Υπενθυμίζουμε ότι βασική θέση της ΠΟΦΕΝ είναι η επαναφορά του κονδυλιού της φοιτητικής μέριμνας σε πρώτο στάδιο στα επίπεδα του 2016 και σε μεταγενέστερο στάδιο στα επίπεδα του 2012. Μόνο με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι μπορούν να τεθούν οι βάσεις για επέκταση των δικαιούχων της φοιτητικής μέριμνας, για αύξηση του επιδόματος στέγασης και γενικότερα για επαρκή στήριξη των φοιτητών που σπουδάζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το κονδύλι μειώθηκε κατά ακόμα 5 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο των περικοπών της τελευταίας πενταετίας στα 23 εκ. ευρώ.

Από την στιγμή που τα βασικά μας αιτήματα, για αύξηση του κονδυλιού της φοιτητικής μέριμνας, για μέτρα που αφορούν τη στέγαση των φοιτητών, καθώς και για μείωση των διδάκτρων των ιδιωτικών πανεπιστημίων  δεν έχουν ικανοποιηθεί στη σημερινή συνάντηση, ως ΠΟΦΕΝ δεν έχουμε επιλογή παρά να πραγματοποιήσουμε κανονικά την αυριανή κινητοποίηση. Ταυτόχρονα θα προσέλθουμε και στο διάλογο στη νεοσυσταθείσα επιτροπή πάντοτε προτάσσοντας τα δίκαια μας αιτήματα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των φοιτητών.

Η μαζική παρουσία του φοιτητικού κινήματος αύριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας θα αποδείξει για ακόμα μια φορά πόσο καίριο είναι τα σημερινά μας αιτήματα. Θα αποδείξει ότι οι φοιτητές απαιτούν επαρκή φοιτητική μέριμνα για να καταφέρουν να αρχίσουν και να τελειώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.

Δίνουμε ραντεβού αύριο στις 10:30 π.μ. στη διασταύρωση Αρμενίας και Ιφιγενείας μαζί με το μαθητικό κίνημα για να πορευτούμε προς το Υπουργείο Παιδείας. Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι το δικαίωμα μας στη μόρφωση δεν παζαρεύεται. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










803