Ρ. Μαυρονικόλα: Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρίσκονται πίσω από τις έδρες και όχι «ντυμένοι» στο χακί


Ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το διορισμό 150 εκπαιδευτικών στην Εθνική Φρουρά και το καθεστώς εργοδότησης τους ζήτησε η Βουλευτής Λευκωσίας της ΕΔΕΚ Ρούλλα Μαυρονικόλα.
Σε επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο η κα Μαυρονικόλα επισημαίνει δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μείνει αδιόριστος κανένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός, και προσθέτει:
• Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εφαρμογή του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού συστήματος γι αυτό θα πρέπει να βρίσκονται πίσω από τις έδρες στα σχολεία και όχι «ντυμένοι» στο χακί, μακριά από το λειτούργημα που ασκούσαν για τόσα χρόνια.
Καταλήγοντας η Βουλευτής της ΕΔΕΚ υπενθυμίζει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί μείωση 2% στο μηνιαίο μισθό τους για να μην μείνουν αδιόριστοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι τους.
ΘΕΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ    
Εξάλλου, η Ρούλλα Μαυρονικόλα ζήτησε να εγγραφεί προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέμα που αφορά τις Κεντρικές Φυλακές ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο δύο καταδίκων και στην εξέγερση των κρατουμένων.
Η Βουλευτής της ΕΔΕΚ ζήτησε την πραγματοποίηση επί τόπου επίσκεψης επισημαίνοντας την ανάγκη λεπτομερούς ενημέρωσης με στόχο τη συμβολή της Βουλής στην αντιμετώπιση των όποιων θεσμικών και λειτουργικών προβλημάτων δημιουργούνται.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145