Σε 3 μαθήτριες τα φετινά βραβεία « Δημητράκη και Αγγελικούλας Γ. Στυλιανίδη» στην Πάφο


Επιστέγασμα  της προσπάθειας του Δημητράκη Στυλιανίδη να καθιερωθεί ένας διαγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου της Πάφου με σκοπό «την προώθηση της μελέτης της Ελληνικής Ιστορίας και της Παιδείας στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» αποτέλεσε η τελετή απονομής του Βραβείου « Δημητράκη και Αγγελικούλας Γεωργίου Στυλιανίδη»  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου του Γ` Πάφου.

Το Βραβείο καθιέρωσε ο Δημητράκης Στυλιανίδης πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου με σκοπό την προώθηση της μελέτης της Ελληνικής Ιστορίας και της Παιδείας στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα Βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής : Α΄ Βραβείο στην Άννα Ονουφρίου , μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου. Το Β΄ Βραβείο απονεμήθηκε στην Αφροδίτη Χαραλαμπίδη , μαθήτρια του Λυκείου Κύκκου Πάφου και το Γ ΄ Βραβείο στη Χρυσοβαλάντω Περικλέους, μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας.  Η Επιτροπή απένειμε επίσης έπαινο στη Μαρία Σταύρου , μαθήτρια του Λυκείου Κύκκου Πάφου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Βραβείου στο πλαίσιο της ομιλίας του  ανέφερε, πως  η σημερινή εκδήλωση απονομής των βραβείων αποτελεί συνέχεια  στην  πορεία ενός θεσμού με υψηλόφρονα σκοπό.

Ο κ. Βέργας πρόσθεσε πως πεποίθηση του είναι ότι το «Βραβείο Δημητράκη και Αγγελικούλας Γ. Στυλιανίδη» συμπυκνώνει τη μακρά και πυκνή προσφορά του εμπνευστή του στην υπόθεση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα είναι μια συμβολική αναγνώριση του βίου και της πολιτείας του ως αφοσιωμένου και ευρυμαθούς λειτουργού της Θέμιδος και ως σθεναρού κήρυκα, ενσαρκωτή και μεταλαμπαδευτή αξιών και ιδανικών με οικουμενικό και διαχρονικό κύρος»

Η καθιέρωση του Βραβείου με το συγκεκριμένο σκοπό αποτελεί όμως,  συνέχισε, και μια ρωμαλέα απόδειξη της έγνοιας και της αγάπης του Δημητράκη Στυλιανίδη, για τη μαθητιώσα Νεολαία της Πάφου, την οποία παροτρύνει να μελετήσει «την Ελληνική Ιστορία και την Παιδεία στα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε ο φιλόλογος Κώστας Ιεροκηπιώτης με θέμα : Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα : Μια Αμφίδρομη Σχέση».

Απευθυνόμενος στο φιλόλογο Κώστα Ιεροκηπιώτη ο κ. Βέργας είπε «ερμηνεύω την παρουσία σας στην αίθουσα αυτή, αγαπητέ κύριε Ιεροκηπιώτη, ως μια ακόμη απόδειξη της διαχρονικής  έγνοιας και αγάπης σας για τη μαθητιώσα νεολαία μας και ως μία έμπρακτη έκφραση  των προσωπικών σας ευαισθησιών στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180