Σε δυο μήνες θα εγκαινιαστεί η Πετρίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη στη Γεροσκήπου


  Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου. Σε δύο μήνες προγραμματίζεται μια επίσημη γιορτή, από την τοπική αρχή, στο πλαίσιο της οποίας θα τελεστούν τα εγκαίνια του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο της παλαιάς ΣΠΕ, δίπλα από το δημοτικό μέγαρο και απέναντι από  την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Θα φέρει το όνομα του μακαριστού ευεργέτη της Πάφου,  Χριστόδουλου Πετρίδη αφού το έργο υλοποιείται με τη γενναιόδωρη εισφορά του Πετριδείου Ιδρύματος που φθάνει τις είκοσι χιλιάδες ευρώ. Έτσι σε ένδειξη αγάπης και  βαθιάς εκτίμησης ο Δήμος Γεροσκήπου αποφάσισε όπως το όνομα του ευεργέτη δοθεί στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη.

  Σε δηλώσεις του στο Paideia-Νews ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανάφερε ότι η Πετρίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί πλέον γεγονός για τον Δήμο Γεροσκήπου ενώ η δημιουργία της οφείλεται στη γενναιόδωρη εισφορά του Πετριδείου Ιδρύματος, αλλά και στην έμπρακτη βοήθεια που προσφέρει  το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Ήδη υπάρχουν 6.000 βιβλία τα οποία δώρισε η Πολιτιστική Κίνηση Γεροσκήπου. Η Δημοτική Διβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερα βιβλία. Είμαστε ήδη σε συνεργασία με το Yπουργείο Παιδείας, το οποίο μας βοηθά στην όλη οργάνωση και κυρίως ως προς τα βιβλία, τις διάφορες εκδόσεις που θα πρέπει να διαθέτει η σύγχρονη Πετρίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 Πέρα από τα βιβλία και τις διάφορες  εκδόσεις και συλλογές η βιβλιοθήκη θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένη με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Η δαπάνη θα καλυφθεί όπως προαναφέρθηκε από το Πετρίδειο Ίδρυμα, το Υπουργείο Παιδείας και αν χρειαστεί θα συνεισφέρει και ο Δήμος Γεροσκήπου. Θα δημιουργηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης αναγνωστήριο και θα μπορεί να την επισκέπτεται κάθε μαθητής, φοιτητής ή οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται όχι μόνο από τον Δήμο Γεριοσκήπου, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Πάφου».

Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες έχουν επιβάλει μορατόριουμ στις προσλήψεις είπε ο δήμαρχος, ωστόσο η Πετρίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου θα αρχίσει τη λειτουργία της με προσωπικό του Δήμου ενώ μελλοντικά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσληψης βιβλιοθηκονόμου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Πετρίδειου ιδρύματος παρέδωσαν στον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, επιταγή ύψους 10.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181