Σειρά μέτρων αντίδρασης από τους Γονείς της Τεχνικής για την επιβολή μαθητικών κομίστρων


Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Τεχνικών Σχολών ανακοινώνει σειρά μέτρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή κομίστρων στους μαθητές.  

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Κατανοούμε ότι κάποια από τα μέτρα που αναγκαζόμαστε να πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το αντιλαϊκό μέτρο, θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, όμως χωρίς αγώνες τίποτα δεν μπορεί να επιτευχτεί.

Ως Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Τεχνικών Σχολών παραθέτουμε πιο κάτω τα μέτρα αντίδραση μας στην ετσιθελική επιβολή κομίστρων στις μαθητικές διαδρομές.

1.Υποστήριξη στις κινητοποιήσεις της ΠΣΕΜ για την επιβολή κομίστρων στις  μαθητικές διαδρομές, με συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της.

2. Προτροπή προς τους γονείς των μαθητών των Τεχνικών Σχολών αλλά και προς τους μαθητές όπως μην αγοράσουν τα εισιτήρια που θα προπωλήσουν οι ανάδοχες εταιρείες των λεωφορείων στα σχολεία από τις 16 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

3. Σταματά η αγορά από τους Συνδέσμους Γονέων αναλώσιμων υλικών καθώς και οποιανδήποτε άλλη χρηματοδότηση προς στις σχολικές μονάδες..

4. Σταματά η πληρωμή των λεωφορείων για την μεταφορά των μαθητών στις αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις του σχολείου.

5. Μη χρηματοδότηση της έκδοσης βιβλίου ή CD, που εκδίδεται από το σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα λεφτά που εισέπραξαν οι Συνδέσμοι Γονέων με τις εγγραφές γι’ αυτόν τον σκοπό θα διατεθούν με άλλον τρόπο προς όφελος των μαθητών του κάθε σχολείου

6. Μη συμμετοχή μας σε επίσημες εκδηλώσεις και γιορτές των σχολείων.

7. Με τις εγγραφές την νέα σχολική χρονιά να μην πληρώσουμε το ποσό που προνοείται για τις εκδρομές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137