Στα Μαθηματικά θα απονεμηθεί φέτος το 7 ο Βραβείο «Νέμιτσας 2016»


Στα Μαθηματικά θα απονεμηθεί φέτος το 7 ο Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2016, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τάκης και Λούκη Νέμιτσας.

Το Βραβείο θα απονείμει, όπως κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2016. Η ακριβής ημερομηνία θα ορισθεί αργότερα.

Το Βραβείο αποτελείται από το Πιστοποιητικό Βράβευσης, το Χρυσό Μετάλλιο Βράβευσης του Ιδρύματος και χρηματικό έπαθλο 30,000 ευρώ ( σε περίπτωση που επιλεγούν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, το χρηματικό έπαθλο θα κατανεμηθεί εξίσου μεταξύ των βραβευθέντων ).

Ως εκ τούτου, καλούνται όσοι Κύπριοι επιστήμονες ενδιαφέρονται, να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση. Προσωπικές αιτήσεις (με υποστηρικτές) ή αιτήσεις από προτείνοντες θα γίνονται δεκτές από την 1η Απριλίου μέχρι και την 30 η Απριλίου 2016, κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος foundation@nemitsas.org ή να ταχυδρομούνται ή να παραδίδονται στη διεύθυνση του γραφείου του Ιδρύματος μέχρι τις 12 μ. της 30 ης Απριλίου 2016. Θα πρέπει επίσης να επισυνάπτονται αποδεικτικά στοιχεία, με τα οποία να βεβαιώνεται η κυπριακή καταγωγή του υποψηφίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και έντυπα υποψηφιότητας, ο ι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, στη διεύθυνση www.nemitsasfoundation.org.
Το Ίδρυμα Τάκης και Λούκη Νέμιτσας είναι ένας κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 2009 και σκοπό έχει να παρέχει βραβεία σε Κύπριους εν ζωή επιστήμονες που διαμένουν είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, και οι οποίοι με τις μελέτες και την έρευνά τους επινοούν τέτοιες εφευρέσεις, ανακαλύψεις ή βελτιώσεις που αποφέρουν μεγάλο όφελος στην Κύπρο και, κατ’ επέκταση, σε ολόκληρο τον κόσμο.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










172