Στη Λάρνακα η νέα Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου


 ΚΥΠΕ- Την οριστική απόφαση για δημιουργία της νέας Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο Πρύτανης Τάσος Χριστοφίδης.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης, παρέστησαν, ύστερα από πρόσκληση, σε συνεδρία της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε χθες Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου «επανέλαβε την οριστική απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη δημιουργία της Νέας Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας, του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα. Ακολούθως ο Αντιπρύτανης παρουσίασε λεπτομερή προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της Σχολής για την επόμενη δεκαετία».
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας «εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή σε σχέση με το λεπτομερές πλάνο που παρουσιάστηκε, το οποίο θα μελετηθεί και από το Δήμο ώστε να γίνουν τα ανάλογα διαβήματα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω των αρμόδιων Υπουργείων και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να προωθηθεί η δημιουργία της αναφερόμενης Σχολής στη Λάρνακα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το 2026 θα είναι δυνατό η Νέα Σχολή να φιλοξενήσει τους πρώτους φοιτητές ενώ το 2021 θα μπορέσει να ξεκινήσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σε εγκαταστάσεις που θα παραχωρήσει ο Δήμος».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ανέφερε ότι «η δημιουργία της Σχολής είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την έρευνα και την περαιτέρω ανάπτυξη, όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές  που η Λάρνακα ζητά από το Κράτος τη συνεισφορά του. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχία του Δήμου, ο οποίος μαζί με άλλους εταίρους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Horizon 2020”  υπέβαλαν και πέτυχαν πρόταση  με τίτλο “MARITEC – X” για την δημιουργία του “Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας».
 Ο Ανδρέας Βύρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η δημιουργία του Κέντρου σε συνδυασμό με την ίδρυση της Σχολής, θα αποτελέσουν σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


836