- Υπουργικό
- 15 Οκτ 2025 - 13:21
Στήριξη Υπουργικoύ στους μαθητές που φοιτούν σε Λύκεια απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών
«Αφορά το Λύκειο Σολέας, το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου, τη Σχολή Ομόδους, Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή, το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Γυμνάσιο Κάτω και το Γυμνάσιο Πολεμίου»
Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου προέβη σήμερα σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρότασή μας για στήριξη των μαθητών που φοιτούν σε Λύκεια απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, ώστε να συμμετέχουν, να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους, ακόμα και αν το τμήμα, κατά παρέκκλιση, έχει μόνο δύο μαθητές. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη των σχολείων των ορεινών και των απομακρυσμένων περιοχών.
Υπενθυμίζω ότι έχουμε και ολόκληρα σχολεία με δύο μαθητές, όπως στον Κάμπο για παράδειγμα και σήμερα η απόφασή μας ανοίγει τον δρόμο και για τα παιδιά του Λυκείου να μην αναγκάζονται να αλλάζουν τις προτιμήσεις τους, αλλά να υποστηριχθούν, ώστε η κατεύθυνση σπουδών που αποφασίζουν να ακολουθήσουν να ικανοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας. Φάνηκε από τα προηγούμενα χρόνια ότι η μη ικανοποίηση της επιλογής τους φέρνει αρνητικές συνέπειες στα παιδιά, αφού δεν τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν κάτι άλλο, λόγω και της μακρινής απόστασης που υπάρχει σε διπλανά σχολεία. Και έτσι η σημερινή μας απόφαση επιλύει ακόμα μια αδικία χρόνων και δίνει το δικαίωμα στα παιδιά που φοιτούν στις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές, στα Λύκεια κυρίως, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της επιλογής τους.
Ονομαστικά μπορώ να αναφέρω ότι αυτό αφορά το Λύκειο Σολέας, το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού που είναι εξατάξιο, την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου που είναι εξατάξια, τη Σχολή Ομόδους, Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή, το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Γυμνάσιο Κάτω Πύργου που είναι εξατάξιο και το Γυμνάσιο Πολεμίου που είναι επίσης εξατάξιο.
Comments (0)
This thread has been closed from taking new comments.

