Στις 4 Μαΐου η Τελική Εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας


 Πραγματοποιείται και φέτος η Τελική Εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο (Φιλοξένια), την Παρασκευή 4 Μαϊου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης.

 Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα και κατασκευές των Mελών των Κέντρων, από τις ομάδες Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής, Αγιογραφίας, Αργυροχοΐας, Διάταξης Λουλουδιών, Βιτρό, Ζωγραφικής, Κατασκευής Κούκλων Πορσελάνης, Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, Ινδικής Μαγειρικής, Κινέζικης Μαγειρικής, Ζαχαροκατασκεύων, Ξυλουργικής, Ξυλογλυπτικής, Ηλεκτρικών Συσκευών, Κυπριακής Χειροτεχνίας, Κοπτικής-Ραπτικής, Σμίλες–Βελονάκι, Κεντήματος, Φωτογραφικής Τέχνης, Χειροτεχνιών-Χειροποίητων Κοσμημάτων και Ψηφιδωτού. Επίσης θα συμμετέχει η ομάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής.

 Τα Επιμορφωτικά Κέντρα προσφέρουν ποικιλία διεπιστημονικών θεμάτων τα οποία εστιάζονται στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών, στις τέχνες και χειροτεχνίες, σε πολιτιστικά προγράμματα, στην υγεία, σε πρακτικές εφαρμογές, στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και σε άλλα θέματα γενικής φύσεως.

 Σήμερα τα Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας εξυπηρετούν γύρω στους 9750 ενήλικες εκ των οποίων 468 αλλόγλωσσα παιδιά και σε αυτά διδάσκουν 264 προσοντούχοι Εκπαιδευτές. Λειτουργούν 160 Επιμορφωτικά Κέντρα στην πόλη και την ύπαιθρο της Επαρχίας Λευκωσίας. Οι Εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν 90 περίπου διαφορετικά θέματα σε 851 περίπου ομάδες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186