Στις Κάννες δύο «αστέρια» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


 Πρώτευσαν σε διεθνή διαγωνισμό των Young Lions Cyprus

Στις  Κάννες της Γαλλίας θα διαγωνισθούν, τον ερχόμενο Ιούνιο, στο  «Διεθνές   Φεστιβάλ Δημιουργίας » (International Festival of Creativity) δύο ταλαντούχοι  νέοι, απόφοιτοι  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ύστερα από την επιτυχία τους να κερδίσουν την πρώτη θέση  στον διαγωνισμό Young Lions Competition Cyprus.

Οι Νικόλας Λοΐζου και Ντάμιαν Ηρακλείδης, απόφοιτοι του Τμήματος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κατάφεραν και κέρδισαν την πρώτη διάκριση ανάμεσα από 150 συνολικά συμμετοχές, στην κατηγορία  «film», δημιουργώντας φιλμ μικρού μήκους με θέμα την ψυχολογική βία στην οικογένεια.

Ο σχετικός  διεθνής διαγωνισμός για art directors και copy writers πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του International Festival of Creativity.Σε  αυτό, κάθε χώρα εκπροσωπείται από δημιουργικά ζευγάρια σε ομάδες των δύο  στις κατηγορίες « έντυπο»(print), « ταινία»(film) και «κοινωνικά μέσα»(social media). Οι διαγωνιζόμενοι  καλούνται να δημιουργήσουν μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα  και χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων τη θεματολογία, ένα φιλμ μικρού μήκους   σε  γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης  κοινωνικού περιεχομένου. Τα ζευγάρια που εκπροσωπούν τη χώρα  στις  Κάννες, επιλέγονται  μέσα από τον διαγωνισμό Young Lions Competition Cyprus. 

«Ήταν η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός των «Young Lions» διενεργήθηκε  στην Κύπρο και φιλοδοξούμε  αυτός να καταστεί θεσμός για το νησί μας», δήλωσε  ο Στέλιος Αθανασιάδης, πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής. « Ο αριθμός των διαγωνιζόμενων ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και η ποιότητα των εργασιών ήταν εντυπωσιακή. Και το θέμα – «Βία στην οικογένεια» - δεν ήταν από τα ευκολότερα. Νομίζω πως ήταν ιστορική στιγμή για την Κύπρο» πρόσθεσε.

« Για το θέμα αυτό, χρησιμοποιήσαμε  ως πρότυπο ένα  αρκουδάκι», είπε  ο Ντάμιεν Ηρακλείδης, ένας από τους δύο πρώτους νικητές. «Στην αρχή δεν πιστεύαμε πως θα κερδίζαμε», δήλωσε ο έτερος του ζεύγους Νικόλας Λοϊζου, απόφοιτοι και οι δύο από το Τμήμα Επικοινωνιών  του  Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Γνωρίστηκαν  στη διάρκεια της συνεργασίας τους στον διαγωνισμό  και «μάθαμε ο ένας καλύτερα τον άλλον από την πρώτη μέρα. Πιστεύουμε πως στις Κάννες θα αποχτήσουμε τεράστια πείρα και γιατί όχι, ακόμα και να πάρουμε πάλι την πρώτη θέση».

Ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος γιατί  στην Γαλλία θα πάνε οι κορυφαίοι από όλες τις χώρες του κόσμου.

Υπάρχουν όμως και οι δεύτεροι αλλά και οι τρίτοι στον διαγωνισμό των Young Lions Κύπρου. Και  σε αυτές τις δύο ομάδες, απόφοιτοι και φοιτητές  ήταν πάλι από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










126