Στον αέρα η οικονομική ενίσχυση των φοιτητών εξωτερικού από το ΙΚΥΚ


Μαδάνε μαργαρίτα οι Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και οι οποίοι είναι δικαιούχοι για οικονομική ενίσχυση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.  Σύμφωνα με πληροφορίες του  paideia-news.com, κανένας δεν είναι σε θέση να δώσει σαφή απάντηση  στο ερώτημα των φοιτητών και των γονιών τους. Θα δοθεί φέτος οικονομική ενίσχυση ή όχι; Όπως μας ανέφεραν φοιτητές, που επικοινώνησαν με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η απάντηση που πήραν ήταν: «Θα γνωρίζουμε και θα σας απαντήσουμε  μετά το Φεβρουάριο». Δηλαδή η απάντηση θα δοθεί  μετά τις προεδρικές εκλογές και είναι σαφές ότι η απόφαση θα ληφθεί, μετά από τις τελικές διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα και λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου. Τα πράγματα πάντως είναι αρκετά δύσκολα.
Το paideia-news.com, στις 3 Νοεμβρίου 2011 έγραφε: «Τώρα για το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τους φοιτητές του εξωτερικού, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και οι πιθανότητες να μη δοθεί το ποσό είναι μεγαλύτερες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι προς το παρόν θα υπάρξει μείωση των κρατικών υποτροφιών, οι οποίες φέτος είναι αυξημένες κατά 40, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά».

Δυόμισι μήνες μετά, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί η οικονομική ενίσχυση στους φοιτητές του εξωτερικού.

Το paideia-news.com, εύχεται να υπάρξει αίσιο τέλος ή τουλάχιστον να δοθεί έστω και κοτσουρεμένη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213