Συγκέντρωση ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας 2000 εκπαιδευτικών στην Ελλάδα


   ΑΘΗΝΑ- Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στο Σύνταγμα πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.
Οι περισσότερες οργανικές θέσεις (388) χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 θέσεις και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211 θέσεις.
Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα Υγείας.
H ΟΛΜΕ πάντως έχει εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις».
 Η ΟΛΜΕ εξάλλου έχει προαναγγείλει έναν «θερμό» Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους.

Κατάληψη στο Ναύπλιο

Ομάδα εκπαιδευτικών, μέλη της ΕΛΜΕ Αργολίδας, κατέβαλαν την είσοδο των γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, στο Ναύπλιο, από το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας και πραγματοποίησαν την κινητοποίηση, προκειμένου να μη δοθούν τα σημειώματα που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους τους της τεχνικής εκπαίδευσης.

Με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι καθηγητές σημειώνουν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ υπογράμμισαν με νόημα πως, «θα έχουμε θερμό Σεπτέμβριο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171