Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ) ανακοινώνει ότι:
«Μετά και τους χθεσινούς διορισμούς που ανακοίνωσε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για τη Μέση Εκπαίδευση, συνεχίζουν να παραμένουν αδιόριστοι συνάδελφοί μας καθηγητές Πληροφορικής, οι οποίοι οδηγούνται στην ανεργία μετά από 5,10 και 15 χρόνια στα σχολεία, λόγω των αλλαγών στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας στα ωρολόγια προγράμματα και στην εργαστηριοποίηση του μαθήματος.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, τα οποία είχαμε προβλέψει έγκαιρα και για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει, είμαστε υποχρεωμένοι, ως διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΚΑΠ, να ξανακαλέσουμε τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει έστω και τώρα το μέτρο της διαφοροποίησης του τρόπου εργαστηριοποίησης του μαθήματος της Πληροφορικής, για να μπορέσουν να επαναδιοριστούν οι συνάδελφοί μας.
Τονίζουμε ότι δε θα αποδεχτούμε να πληρώσει ο κλάδος της Πληροφορικής τις βεβιασμένες και πρόχειρες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας, ούτε και να καλυφθούν, στις πλάτες των καθηγητών Πληροφορικής, οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της εφαρμογής του νέου ωρολογίου προγράμματος, τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να καλύψει αντί να στέλνει δεκάδες καθηγητές στην ανεργία.
Είναι υποχρέωση του Υπουργείου να κάνει ότι είναι δυνατό αυτοί οι εκπαιδευτικοί να διοριστούν. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει σε ένα πρόβλημά που το Υπουργείο και ίδιος ο Υπουργός έχουν δημιουργήσει.
Κλείνοντας, σημειώνουμε ότι ο ΣΥΚΑΠ θα συγκαλέσει άμεσα έκτακτη γενική συνέλευση, για να εξετάσει τα δεδομένα και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, που θα οδηγήσουν στον επαναδιορισμό όλων των συναδέλφων που θυματοποιούνται λόγω των αποφάσεων του Υπουργείου».