Συμμετοχές και διακρίσεις του Α΄ Δημοτικού Λεμεσού στον διαγωνισμό Robotex Cyprus 2019


 Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ανακοινώνει:

 "Στόχος μας,  κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, ήταν οι μαθητές μας, μέσα σε περιβάλλον χαράς και δημοκρατίας, να ενισχύσουν τόσο τη βασική τους γνώση όσο και την κριτική και τη δημιουργική τους σκέψη, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, υπό το πρίσμα της εκπαίδευσης STREAM (Science, Technology, Reading/wRiting, Engineering, Arts, Mathematics). 

Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά με ενθουσιασμό και συστηματικότητα την εργασία μας με τις νέες τεχνολογίες σε όλο το φάσμα του αναλυτικού προγράμματος και δραστηριοποιώντας όλα τα παιδιά του σχολείου μας αναπτύξαμε πληθώρα δράσεων ενδοσχολικά και εξωσχολικά.  Μια από τις δράσεις μας, αφορούσε τη χρήση διαφόρων ρομπότ στην εκπαιδευτική διαδικασία με ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία τεσσάρων ομάδων μαθητών μας για συμμετοχή στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex19.  Η προετοιμασία ξεκίνησε κατά τη λειτουργία του Προαιρετικού Ολοήμερου που λειτουργεί στο σχολείο μας.  Είκοσι μαθητές μας, που αποτελούσαν τέσσερις ομάδες, έκαναν αντίστοιχα από  μια κατασκευή η καθεμιά ομάδα, σχετικά με τη χρήση των ρομπότ στην υπηρεσία της υγείας αξιοποιώντας τα εκπαιδευτικά πακέτα ENGINOMINI και LEGOWEDO και πήραν σημαντικές διακρίσεις στην κατηγορία τους.

Η ομάδα Cleverbots που αποτελείτο από πέντε μαθήτριες της Δ΄ και Ε΄ τάξης (Αριάδνη Κυριάκου, Ίρις Κωνσταντίνου, Ηλιάνα Νικόλοβα, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ανδριάνα Παπαϊωάννου) κατασκεύασαν ένα έξυπνο ρομπότ-οδοντίατρο και πήραν την  1η θέση στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής ENGINOMINI για ηλικίες Δ΄-Στ΄ δημοτικού. Η ομάδα αυτή εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία (39/40) ανάμεσα σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στους τέσσερις διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής του RobotexCyprus 2019. Με τη διάκρισή της αυτή, η ομάδα Cleverbots έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής Robotex στην Εσθονία.

Η ομάδα Friendsbots που αποτελείτο από πέντε μαθητές της Β΄ τάξης (Βίκτωρ Αθηνοδώρου, Δημήτριος Γκάρας, Ζαχαρίας Παύλος Μπόγλου, Ντάρια Μπαρανιέτσκα, Θεοδόσης Ροδοσθένους) κατασκεύασαν ρομπότ Πρώτων Βοηθειών και πήραν την 4η θέση στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής ENGINOMINI για ηλικίες Α΄-Γ΄ δημοτικού.

Η ομάδα Luckybots που αποτελείτο από έξι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης (Βαρβάρα Αθανασιάδου, Αλέξανδρος Αντωνίου, Ρόνον Γιαμρός, Αντριάνα Δαλίτη, Πολυξένη Ιωάννου Σωφρονίου, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου) κατασκεύασαν ρομπότ με στόχο να κάνουν πιο ευχάριστο το περιβάλλον των παιδιών με καρκίνο που νοσηλεύονται για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο ή κλινική και πήραν την 5η θέση στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGOWEDO για ηλικίες Α΄-Γ΄ δημοτικού.

Η ομάδα PACEKbots που αποτελείτο από τέσσερις μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης (Πολύκαρπος Θεοδώρου, Φαπιάν Ιονούτ, Χρίστος Σοφοκλέους, Άγγελος Χριστοφή) κατασκεύασαν ρομπότ που να βοηθούν τους νοσοκόμους, να καθαρίζουν/απολυμαίνουν αποτελεσματικά τα δωμάτια των νοσοκομείων, ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση οποιουδήποτε ιού και πήραν την 7η θέση στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGOWEDO για ηλικίες Δ΄-Στ΄ δημοτικού.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, στους γονείς τους και στους προπονητές τους, κ. Χρίστο Ροδοσθένους και κ. Παρασκευή Σοφοκλέους".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










585