Συμμετοχή δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Λυθροδόντα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+


Το Δημόσιο και κοινοτικό νηπιαγωγείο Λυθροδόντα συμμετείχε στο παρελθόν, από το 2015, σε δύο διεθνή project σχετικά με την τέχνη, κάτω από την ομπρέλα του Erasmus+ στο KA1.Το σχολείο μας έχει την τέχνη (εικαστική έκφραση και σκέψη) ως, κεντρική μαθησιακή δραστηριότητα που προσφέρει πολλαπλές δημιουργικές δυνατότητες, αναπτύσσει τη νοημοσύνη σε πολλούς τομείς και εξυπηρετεί σκοπούς αξιολόγησης, μιας και τα παιδιά βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αλφαβητισμού (ανάγνωσης και γραφής). Προσπαθούμε να εμβαθύνουμε όσο είναι δυνατό στην εικαστική έκφραση (μορφολογικά, δομικά, νοηματικά στοιχεία, μέσα, υλικά και τεχνικές) καθώς επίσης να δώσουμε πολλαπλές ευκαιρίες για αντιδράσεις, ερμηνείες και σημασίες στην τέχνη. Αντλούμε θέματα μέσα από περιοχές που αφορούν στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά, την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, την κοινωνία και τη ζωή, την ταυτότητα μας, το χώρο και τον τόπο, και τον πολιτισμό της εικόνας.

Έχουμε ασχοληθεί με πολλά project και η σχέση μας με όλες τις μορφές της τέχνης είναι συνεχής. Συλλέξαμε αρκετό υλικό, δημιουργήσαμε αρχείο δειγματικών μαθημάτων, ανοίξαμε τις πόρτες του σχολείου μας προς την ευρύτερη κοινότητα, κάνουμε συνεργασίες με άλλους εκπαιδευτικούς καθώς και με τοπικούς καλλιτέχνες και προσπαθήσαμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την κουλτούρα άλλων λαών μέσα από την τέχνη, βρίσκοντας παράλληλα ομοιότητες και διαφορές με τη δική μας κουλτούρα. Η συμμετοχή μας αποδείχθηκε πολύ δημιουργική και διαφωτιστική τόσο στο προσωπικό επίπεδο των συμμετεχόντων όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης που προσφέρει το σχολείο μας.

Φέτος το σχολείο μας ασχολήθηκε με το project«Κάστρα της Κύπρου: Στ’ αχνάρια των ιπποτών», παίρνοντας αφόρμηση από τις δύο κινητικότητες στις οποίες συμμετείχαμε, μία στη Φλωρεντία της Ιταλίας με τίτλο «Discovering Renaissance Artin Florence” και τη δεύτερη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας με τίτλο «Modernism and Avant-Garde: Revealing Contemporary Artin Barcelona”. To project κάλυψε ένα μεγάλο φάσμα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










238