Συμμετοχή νέων μέσω ψηφιακής ψηφοφορίας με το πρόγράμμα «Νέα γενιά σε δράση»


Ο Δήμος Λατσιών ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου που στόχο έχει την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά και ιδιαίτερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Το σχέδιο με τίτλο «Συμμετοχή των Νέων Μέσω Ψηφιακής Ψηφοφορίας» , εντάσσεται στη Δράση 1: Νεολαία για την Ευρώπη, του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση»  και χρηματοδοτείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότεροι στόχοι του σχεδίου είναι να κατανοήσουν οι νέοι τις συμπεριφορές του ευρωπαίου πολίτη, να γνωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα  που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία και να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης τους καθώς επίσης να ερευνήσουν τα προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας και του δήμου τους γενικότερα.

Σε Δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δήμο Λατσιών, ο Δήμαρχος Λατσιών, Παναγιώτης Α. Κυπριανού, τόνισε ότι Δήμος Λατσιών  «έχει ανάγκη και δίνει ιδιαίτερη σημασία στις ιδέες, στις απόψεις και στις εισηγήσεις των νέων, ώστε η διαμορφωνόμενη πολιτική να συμβαδίζει με τα πραγματικά ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της νεολαίας μας, στο επίπεδο της τοπικής μας κοινωνίας». Τόνισε, επίσης ότι «μέσω του σχεδίου θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό εργαλείο άμεσης δημοκρατίας μέσω του οποίου θα εκφράζονται οι διαφορετικές απόψεις των νέων».

 Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Νεολαίας κ. Γιάννης Γιαννάκης σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ότι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ως Εθνική Υπηρεσία Κύπρου για το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» στηρίζει τόσο το Δήμο Λατσιών  όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας σε αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια που καταβάλλει μέσω του σχεδίου.

 Στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος συμμετέχουν εκτός από το Δήμο Λατσιών, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λατσιών και η Άτυπη Ομάδα Νέων  Youthorama.

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Κυπριανός Φιλίππου ανέλυσε τους βασικούς στόχους και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του πεντάμηνου σχεδίου που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη κινητικότητα νέων απ’ το Δήμο Λατσιών στην Ελλάδα, τη συμμέτοχη νέων στα νεανικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο καθώς και τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί ψηφιακό δημοψήφισμα με σκοπό οι νέοι 13-30χρ. να μπορούν να θέτουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να εκφράζουν τις απόψεις τους, τις οποίες σε κατοπινό στάδιο θα μεταφέρουν στη διοίκηση του Δήμου οι αρμόδιοι Υπεύθυνοι Επιτροπών. Η πρακτική αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση παρόμοιων μελλοντικών σχεδίων για το Δήμο Λατσιών δίνοντας λόγο και βήμα στους νέους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122