Συμμετοχή Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών KES College στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος-Ανακύκλωσης Λεμεσού


Η GreenDot Κύπρου και οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού διοργάνωσαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στο Μώλο Λεμεσού το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού».

Μέσα από παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους, μουσική και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, έγινε μεγάλη προσπάθεια να γίνει ενημέρωση και ευαισθητοποίησητου κοινού για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία τους για την προστασία του πλανήτη μας που κινδυνεύει από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College, με τα τέσσερα “Πράσινα” Προγράμματα Σπουδών της, δηλαδή τα προγράμματα “Κηποτεχνία”, “Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου”, “Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων” και “Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης” δεν μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια εκδήλωση.

Στο περίπτερο τουKES College, που στελεχωνόταν από τους Συντονιστές των “Πράσινων ” Προγραμμάτων Σπουδών, μέλη του διδακτικού προσωπικού και άλλαστελέχη του Κολλεγίου, υπήρχαν πολλές εκατοντάδες γλαστρούλες με λουλούδια (προσφορά της Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών του κολλεγίου) που μπορούσαν να μεταφυτευτούν σε πιο μεγάλες γλάστρες με την προσθήκη φυτοχώματος και να προσφερθούν δωρεάν σε όποιον ήθελε να ασχοληθεί με το μεγάλωμά τους.

Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για το φύτεμα των λουλουδιών ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού του Κολλεγίου φύτεψαν τα λουλούδια τους με ενθουσιασμό και αφού πήραν τις κατάλληλες συμβουλές για τον τρόπο μεγαλώματός τους έφυγαν από το περίπτερο με ένα πλατύ χαμόγελο.

Η όλη εκδήλωση ήταν πολύ πετυχημένη και οι διοργανωτές αξίζουν κάθε έπαινο για την άρτια οργάνωση αλλά και την πρωτοβουλία που είχαν!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183