Συνάντηση ΔΑΑΕ Δ. Μαρτίδου με την Πρώτη Γραμματέα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Διευθύντριας Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΔΑΑΕ) δρος Δέσποινας Μαρτίδου-Φορσιέρ, με την Πρώτη Γραμματέα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα κ. Yoko Maejima. 

Υποδεχόμενη την Πρώτη Γραμματέα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, η ΔΑΑΕ ευχαρίστησε την Ιαπωνική Πρεσβεία για τη στήριξή της στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης των εν λόγω σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Ιαπωνία, αφού θα προκύψουν κοινά οφέλη. Συμπλήρωσε ότι σημαντικό μέλημα της πλευράς μας είναι η ολοκλήρωση του διαλόγου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Έρευνας, ούτως ώστε να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία και οι αμοιβαίες ανταλλαγές ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών.

Ο κα Maejima διαβεβαίωσε για τη σημασία που αποδίδει η ιαπωνική πλευρά στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης. Συμπλήρωσε ότι η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα στηρίζει και ενισχύει τις προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας .   

Τόσο η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης όσο και η Πρώτη Γραμματέας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις δύο πλευρές για την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










736