Συνέδριο Επιχειρήσεων-Δημόσιου-Ακαδημαϊκών:Συνεταιρισμοί για έρευνα, καινοτομία σε φορητές εφαρμογες


Το Ερευνητικό Κέντρο για Φορητές Εφαρμογές (MECI) του Ευρωπαϊκoύ Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Επιχειρήσεων-Δημόσιου-Ακαδημαϊκών με θέμα «Συνεταιρισμοί για Έρευνα και Καινοτομία σε Φορητές Εφαρμογές» την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, στο Auditorium B, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Αν είσαι πανεπιστημιακός, επιχείρηση, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος του δημόσιου και (ημι)δημόσιου τομέα και διαθέτεις τεχνογνωσία, δεδομένα, ιδέες και χρειάζεσαι ειδικούς, χρηματοδότηση, συνεργάτες ή απλά έχεις ανάγκες που μπορούν να ικανοποιηθούν από μία φορητή εφαρμογή που πιθανόν να συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες (διαδικτύου, ηλεκτρονικού συννέφου) ή συσκευές τότε αυτό το συνέδριο σε ενδιαφέρει. Επιδιώκουμε να φέρουμε σε επαφή όλους όσοι ενδιαφέρονται για κινητές εφαρμογές για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν κάτι σπουδαίο».

Ο στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία συνεργατικού κλίματος μεταξύ των επιχειρήσεων, δημόσιου τομέα, ακαδημαϊκών και άλλων ενδιαφερομένων με στόχο την εντατικοποίηση των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων ικανών να είναι ανταγωνιστικά στην Ευρωπαϊκή, Αμερικάνικη και παγκόσμια αγορά. Ένας από τους τομείς αιχμής που μπορούμε να δημιουργήσουμε τέτοια προϊόντα είναι η φορητή υπολογιστικότητα (mobile computing).

Καταλυτικός παράγοντας σε αυτή τη προσπάθεια είναι η ύπαρξη κατάλληλης χρηματοδότησης. Γιʼ αυτό στο συνέδριο το MECI θα προσφέρει   άμεση ενημέρωση για τα διαθέσιμα κονδύλια έρευνας και ανάπτυξης τόσο από εθνικούς όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους.

Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: 

http://meci.euc.ac.cy/?page_id=89




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157